Imahét a Krisztus-hívők egységéért Hegyközcsatárban

Az ökuménia jegyében tartottak imahetet Csatárban
Az ökuménia jegyében tartottak imahetet Csatárban
Bihar megye – Hegyközcsatárban március 4 és 11 között tartották az egyetemes imahét a Krisztus hívők egységéért. Minden alkalommal a római katolikus és baptista felekezeteinek tagjai is jelen voltak.

 

 

Az imahét első napján Miklós Csaba helyi lelkipásztor szolgált, fő téma: A szolgáló Krisztus átformál. Második napon a Hegyközkovácsiból érkezett Babes Ardai Erika lelkipásztor a Zsoltárok könyvéből merítette igemagyarázatát, melynek központi üzenete: fontos meglátni azt, hogy miért is int bennünket Isten a türelmes várakozásra, hiszen a mai világban nagy szügségünk van a türelemre és várakozásra. A harmadik napon Rajna József fugyvásárhelyi római katolikus főesperes, a nagyváradi Caritas Catolica igazgatója volt az igemagyarázó, őt Papp Béni Zsombor lelkipásztor követte, aki Marosvásárhelyről érkezett a hegyközcsatári imaheti alkalomra.

 

Közreműködött a kórus

 

Jó szomszédságban lenni az Isten ajándéka, hiszen tudjuk hogy van kihez forduljunk segítségért amikor szükségünk van rá. Így van ez a gyülekezet színterén is, sok helyen ott van a gyűlölködés, hatalomvágy, széthúzás, amely a „nagy család” kárára van, mondta a vásárhelyi lelkipásztor. Az ötödik napon Berke Eszter, a nagyvárad–rogériuszi gyülekezet segédlelkipásztora, a hatodikon Lukács József egyházkerületi lelkészi főjegyző volt az igehirdető, aki Szilágynagyfaluból érkezett Hegyközcsatárba. A hetedik napon Kánya Zsolt Attila lelkipásztor ugyancsak a szilágyságból érkezett, Lecsmérről. Az imahétzáró nyolcadik napon az ártándi (Magyarország) Orosz Béla lelkipásztor osztotta meg a csatári közösséggel gondolatait. Az imaheti alkalmakon a hegyközcsatári református egyházközség kórusa szolgált, Miklós Spurigán Zoltán kántor irányításával.

Tóth Zsigmond