Illegális cigarettagyárat számoltak fel egy tömbház pincéjében a fővárosi rendőrök

Illegális cigarettagyárat számoltak fel egy tömbház pincéjében a fővárosi rendőrök
187 kilogramm dohányt koboztak el a fővárosi rendőr-főkapitányság munkatársai, miután tetten értek egy férfit, amint ömlesztett dohányt csomagolt egy harmadik kerületi tömbház alagsorában, kereskedés céljából.

A 37 éves férfi a tömbház lakótársulásának elnöke, bírósági források szerint jelenleg a harmadik kerület ügyészségén hallgatják ki.

A bukaresti rendőr-főkapitányság hosszabb ideig megfigyelés alatt tartotta a gyanúsítottat és az ingatlant, miután bejelentést kaptak, miszerint a tömbház alagsorában dohányfeldolgozó- és csomagoló műhelyt működtet egy férfi – áll a rendőrségi közleményben.

Hétfőn dél körül megfigyelték a férfit, amint lement a tömbház alagsorába, ahol több tároló helyisége volt. A rendőrök behatoltak az épület pincéjébe, ahol három helyiség volt berendezve, ezekben szárította, őrölte és csomagolta a gyanúsított a dohányt. A férfit akkor kapták el, amikor éppen csomagolta a cigarettákat. A cigarettakészítő műhelyben elektromos mérlegek, cigarettagyártó gépezet, dohányőrlő és szárítógép is volt.

“Az ellenőrzések során kiderült, hogy a gyanúsított előkészített 19, egyenként 1 kilogrammos postai csomagot. Mint kiderült, nagy mennyiségben vásárolta az ömlesztett dohányt különböző weboldalakról, feldolgozta, majd tovább árusította azt” – írja a közlemény.

A rendőrség lefoglalta a gépeket, 187 kilogramm dohányt, valamint egy naplót, amelybe a megvásárolt és eladott dohánymennyiségeket vezette a férfi – írja a rendőrség. A férfit őrizetbe vették és eljárás indul ellene.

www.agerpres.ro

Címkék: ,