Illegális bevándorlók Borsnál

Június 10-én 3.30 óra körül a borsi határállomásnál a kimeneti oldalon kilépésre jelentkezett Irfan K. 52 éves török állampolgárságú férfi, aki egy utánfutós haszongépjárművet vezetett, illetve mellette ült „másodpilótaként” egy másik török férfi, a 32 éves Gurkan K.

A dokumentumok szerint autóalkatrészeket szállítottak Magyarországra és Lengyelországba. Az ellenőrzés során azonban a határrendőrök három fiatal férfira bukkantak, akikről kiderült, hogy szír állampolgárok, és 15-23 év közöttiek. Azt mondták: azért folyamodtak ehhez a módszerhez, mert a schengeni övezetbe akartak jutni. A két sofőr azt nyilatkozta: nem volt tudomásuk a jelenlétükről. A szírek ellen tiltott határátlépés kísérletének büntette, a törökök ellen pedig migránskereskedelem miatt indult nyomozás.

Szintén múlt szombaton 6.30 óra körül a borsi határrendőrök körülbelül 300 méternyire a határtól, beazonosítottak három férfit, aki a mezőn Magyarország felé gyalogoltak, és ott-tartózkodásuk nem volt indokolt. Kiderült róluk, hogy 27-35 év közötti koszovóiak, akik Nyugat-Európába szándékoztak menni. Tiltott határátlépés kísérletének büntette miatt indítottak ellenük nyomozást.