Korlátozások

2020.11.24. 08:41

Csökkenőben a „vörös települések” száma Bihar megyében

A Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság november 23-iki ülésén a közegészségügyi igazgatóság (DSP) adatai alapján 54 Bihar megyei településen rendelte el a vörös forgatókönyv életbe léptetését, ahol az ezer főre számolt esetszám meghaladta a hármat. Ez a múlt heti számadathoz képest tíz településsel kevesebbet jelent.

Fotó: Illusztráció, Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Az ötvennégy település, ahol életbe léptették a vörös forgatókönyvet: Felsőmezős (Câmpani, 17,17), Köröstárkány (10,22), Biharszentandrás (9,03), Fugyivásárhely (7,37), Nagyvárad (7,00), Tulka, Kerpenyéd, Margitta, Szombatság, Szalárd, Cséffa, Hegyközpályi, Diófás (Nucet), Berettyószéplak, Érkörtvélyes, Nagyszalonta, Bors, Vaskohsziklás, Érszőllős, Vámosláz, Mezőszakadát, Váradszentmárton, Biharlonka, Vasaskőfalva, Nagyürögd, Vedresábrány, Belényes (4,85), Feketekápolna, Tasnádbajom, Érábrány, Magyarcséke, Körösgyéres, Tóti, Tataros (Brusturi), Hegyközcsatár, Szászfalva, Mezőtelegd, Vaskoh, Felsőderna, Alsókocsoba, Bontesd, Tisztásfalva, Kisősi, Feketebátor, Bályok, Alsótótfalu, Gyapjú, Robogány, Bihar, Kiskopács, Rév, Tenke, Alsóbiharkristyór és Biharfélegyháza. A lakosságot érintő legfontosabb változás a vörös forgatókönyv életbe léptetése után, hogy minden vendéglátóipari egység belső helyiségeit bezárják, de működhetnek a teraszok, illetve a házhoz szállítási szolgáltatás. Bezárnak továbbá a játékbarlangok, a mozik, a színházak, a koncerttermek is.

További 34 településen az utóbbi két hétben az ezer főre eső megbetegedések száma meghaladta az 1,5 ezreléket: Papfalva (2,97), Szentjobb (2,95), Olcsa (2,90), Köröskisjenő, Rény, Barátka, Keményfok, Illye, Érsemjén, Élesd (2,46), Madarász, Székelyhíd (2,45), Hagymádfalva, Sólyom, Kispapmező, Értarcsa, Pusztahollód, Esküllő, Biharkaba, Bondoraszó, Érmihályfalva (2,13), Cécke, Biharpoklos, Belényesújlak, Bihardiószeg, Csarnóháza, Paptamási, Várasfenes, Belényesirtás, Mikóirtás, Dragánfalva, Bihardobrosd, Vércsorog és Nagybáród. Ezeken a településeken a vendéglátóhelyek, a mozik, az előadótermek, a játékbarlangok csak 6–23 óra között tarthatnak nyitva, és csak befogadóképességük maximum 30 százalékát használhatják ki, továbbá tilos mindennemű kültéri közösségi rendezvényt, koncertet, fesztivált, privát vagy nyilvános eseményt szervezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában