Illegális bevándorlás – Bakondi: sok minden a bolgár határon fog eldőlni a közeljövőben

Illegális bevándorlás – Bakondi: sok minden a bolgár határon fog eldőlni a közeljövőben
Pozitív eredménye a pénteki EU-csúcsnak, hogy az unió forrásokkal is segíti a bolgár határőrizetet, mert sok minden a bolgár határon fog eldőlni a következő hetekben, hónapokban – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György hozzátette, Görögországban több mint 65 ezer nyilvántartott migráns van, minden korábbinál több, akik új útvonalakat keresnek a továbbjutáshoz. Ezek közül egyik a bolgár, a másik Albánián, Koszovón és Szerbián át Magyarországra vagy a hármashatárhoz, Románia felé vezet – mondta.

Kitért arra, hogy a pénteki pozsonyi EU-csúcson a legtöbb tagállam jelen lévő miniszterelnöke támogatta az egységes európai hadsereg felállításának gondolatát. Hozzátette, bár ez még egy gondolat, de fontos, mert Nagy-Britannia kiválásával az Európai Unió új biztonságpolitikai helyzetbe kerül, keleten Ukrajna, délen az Olaszországba és Görögországba érkező migránsok nagy tömege jelent nagyon komoly kihívást.

Úgy vélte, a V4-ek a menekültválság megoldására adott életszerű, reális javaslatai vonzerőt jelentenek Ausztria, vagy akár más országok számára is.