Ilie Bolojan prioritásai

Ilie Bolojan prioritásai
Nagyvárad – Nagyvárad polgármestere, Ilie Bolojan a keddi sajtótájékoztatón igen határozott hangnemben ismertette az újságírókkal a Polgármesteri Hivatal számára kijelölt prioritásokat.

Elsőként a már megkezdett beruházások folytatását jelölte meg Ilie Bolojan polgármester, ezen belül is a víz- és csatornahálózat bővítését, illetve a körgyűrű munkálatainak az időben való befejezését. Fel szeretné számolni a hiányosságokat, amelyek elsősorban a komplex beruházási munkálatok koordinálásaiban nyilvánulnak meg. Fel fog lépni az olyan kivitelezők ellen, akik egyszerre több helyen, kevés munkással dolgoztatnak. Többel közülük már újra is tárgyalták a szerződéseket. Nagy fontosságot tulajdonít a polgármester az európai pénzek lehívásának is.

Jövő év elején versenytárgyalást írnak ki egy új általános városfejlesztési terv elkészítésére, ugyanakkor új parkolók bérbeadására is licitációt írnak ki. Elsőbbséget élvez majd a köztisztaság, emiatt jobban ellenőrzik majd azt, hogy a RER betartja-e a kötelezettségeit. A várost 16 övezetre osztják, mindegyikért egy felügyelő felel majd. Megkezdik az előkészületeket a közösségi rendőrség felálítására, amire várhatóan 2009 elején kerül sor. Rendet akar teremteni a polgármester a taxizás terén is, a lakóházak földszintjén levő üzleteknél csökkentik a nyitva tartási időt, vissza akarja szorítani a koldulást, stb.

Péter I. Zoltán