Ilan Laufer: Az, hogy Iohannis elnök visszautasított, az antiszemitizmus újabb megnyilvánulása

Ilan Laufer
Ilan Laufer
Az antiszemitizmus újabb megnyilvánulásának tartja Ilan Laufer, hogy Klaus Iohannis államfő nem járult hozzá a regionális fejlesztési tárca élére való kinevezéséhez.

 

Laufer ezt kedd este, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Állandó Tanácsának ülését követően nyilatkozta.

,,Ma, 2018-ban visszautasított Románia elnöke, Klaus Iohannis. Aggasztanak a kormányfőhelyettesi és fejlesztési miniszteri tisztségbe való kinevezésem elutasítása mögött húzódó valós okok, az államfő ugyanis nem indokolta meg döntését, ami alkotmányellenes. Úgy vélem, az, hogy Iohannis elnök visszautasított, az antiszemitizmus újabb megnyilvánulása, és szeretném felhívni a figyelmet, hogy Klaus Iohannis államfő az utóbbi évben folyamatosan antiszemitizmusról tett bizonyságot. Köztudott, hogy Iohannis úrnak több zsidóellenes kirohanása és antiszemita nyilatkozata volt. Megtagadta és megakadályozta egy nagykövet kinevezését Izraelbe, mert így akarta szabotálni Románia és Izrael viszonyát. Ugyanakkor elmondhatom, hogy hozzájárult az izraeli és a román kormány közös kormányülésének szabotálásához is” – jelentette ki Laufer.

Hozzátette: az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál fog panaszt tenni, mert szerinte Iohannis elnök egyértelműen diszkriminál.

,,Fontos megjegyezni, hogy Klaus Iohannis német etnikumú, minden szempontból gyanús kapcsolatot ápol a Romániai Német Demokrata Fórummal, ami egy náci szervezet örököse, amelyet a második világháború utáni párizsi egyezmény révén törvényen kívülinek nyilvánítottak. Románia történelme során Nicolae Ceauşescu zsidókat adott el. Ma biztos vagyok benne, hogy Iohannis elnök is eladott egy román zsidót. Nem tudom, kinek, és nem tudom, mennyi pénzért” – mondta Ilan Laufer.

 

www.agerpres.ro