Ikrek (V. 21. – VI. 21.)

Akt.:
Ikrek (V. 21. – VI. 21.)
2015. március 10. – Olyan vállalkozókedvű ma, hogy kár lenne magányosan töltenie az estét. A párkereső Ikrek mindenképp mozduljanak ki otthonról!

Egy kis mitológia…:
Merkúrt a görög mitológiában Hermésznek hívták. Zeusz újabb titkos kalandra vágyott, ezúttal Maima nimfával. Szerelmükből született a “törvénytelen” Hermész, aki annyira független jellem, hogy már egynapos korában elindul világot látni. Útközben talál egy teknősbékát, ennek páncéljából egy lantot készít, amin máris gyönyörűen tud játszani. Később rátalált testvére, Apollón marhacsordájára, és ellop két marhát, hogy az áldozati szokásoknak megfelelően tizenkét részre osztva felajánlja őket az isteneknek. Hermész ezzel cselesen “helyet követel” magának az olimposzi istenek között, hiszen addig tizenegy istenség létezett, Zeusznak pedig elmondta, hogy ő maga ette meg a tizenkettedik istennek járó részt, de épp csak annyit, amennyi őt megilleti, se többet se kevesebbet. Zeusz nem tud haragudni csalafinta gyermekére, és később az olimposzi istenek közé emeli őt. Amikor Apollón visszaköveteli a marháit, Hermész újabb cselhez folyamodik: olyan szépen játszik a lantján, hogy a lantért cserébe az egész csordát nekiadja Apollón. Ezen felbátorodva Hermész egy fuvolát is készít, ezért cserébe pedig megkapja Apollóntól a jövendőmondás adottságát. Zeusz Hermészt az istenek hírnökévé tette, feladata jeléül szárnyas sisakot és cipőcskét kapott, melyek bárhová gyorsan elrepítik. Hermész mindig kitűnő beszédkészégével érte el amit akart, ő a beszéd és az írás istene is.

Az ikrek jellem:
Ez a legkíváncsibb, a legtudásszomjasabb jegy az összes közül. Minél többet tud, annál nagyobb biztonságban érzi magát. Mozgékony, változékony, rugalmas természetű, állandó mozgásban van, ezért mindig jól értesül az aktualitásokról. Ügyesen forgatja a szavakat, talpraesett, és érzékeny idegzetű. Meglehetősen racionális gondolkodású, könnyen köt ismeretséget, és gyakran bőbeszédű. Kitűnő intellektuális képességekkel rendelkezhet, érdemes idegen nyelveket tanulnia. Előfordulhat, hogy túl sok minden érdekli, de kissé felületes, semmiben nem merül el igazán. Szeret kibújni a kötelezettségek alól, Hermész “csalafintasága” nem áll távol tőle. Nem túl érzelmes típus, gyakran “túlagyalja” az érzelmi ügyeit. Gyakran kerül végletes döntéshelyzetekbe, ahol a “fekete” vagy a “fehér” között kell választania. Szeret utazni és kötetlenül társalogni.

Az ikrek a szerelemben:
A változatosság gyönyörködtet – mondhatná az ikrek jegyű a szerelemről. Kissé ingatag természetük miatt nem szeretnek sokáig egy állapotban maradni, kíváncsiságuk továbbhajtja őket. Vidám, könnyed alaptermészetük miatt népszerű barátai között. Az ikrek a kapcsolatok jegye, a barátai nélkül nem bír létezni, így a szerelemi viszonyaiban is nagyon fontos számára, hogy beszélgetni tudjon partnerével. Nem szereti a mély érzelmi drámákat, inkább a könnyed, kicsit felszínes kapcsolatokra törekszik, melyekben megmarad a szabadságérzete és mozgástere. Könnyen belelkesül, de az igazi ragaszkodás gyakran hiányzik belőle.

Az ikrek és az állatok: többnyire a repülni tudó állatok tartoznak ehhez a jegyhez, a pillangó, a légy, a feketerigó, a szarka, a csíz. A könnyen alkalmazkodó állatok, mint a majom, a menyét és a hiéna is az ikrek jegyhez tartoznak.

Az ikrek és az autók: Leginkább a buszok illenek hozzá. Vezetés közben sem szeret egyedül lenni, vagy útitársra, vagy bömbölő rádióra van szüksége. Ő az, aki az ablakon kikönyökölve kommunikál a járókelőkkel, mindenről van véleménye, és mindenhez van megjegyzése. Szétszórtsága miatt nem mindig veszi észre, hogy piros a lámpa…

Az ikrek és a vacsora: a könnyű, kevésbé fűszeres ízeket kedveli, a saláták, a különböző népek érdekes ételei biztosan felkeltik a kíváncsiságát, és meghozzák az étvágyát.

Az ikrek színei: a légies színek, világosszürke, égszínkék

Az ikrek testrészei: tüdő, légcső, beszéd- és hallószervek

Az ikrek otthona: egyszerű, könnyed, “ikea” stílusú bútorok és világos terek jellemzik.

Az ikrek jelmondata: “Gondolkodom, tehát vagyok.”A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .