Kék hírek

2021.09.27. 17:46

Rendőrségi hírek a megyéből

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt hétvégén 244 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 96.029 lej. Elvettek továbbá 30 jogosítványt és 11 forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 107 büntetést osztottak ki, 17-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 44-et gyalogosok és 22-t biciklisek kihágásaiért, hatot ittas vezetésért, kettőt szabálytalan előzésért és 46-ot egyéb kihágásokért.

Ittasan. Több személyt fogtak el vasárnap ittasan vezetni. Reggel nem sokkal nyolc óra előtt a rendőrség egy 30 éves nagyváradi férfit ért tetten, akinek a légalkoholszintje 0,46 mg/l volt. Az élesdi rendőrség délután negyed öt körül egy Maros megyei 57 éves férfit fogott el, aki egy személyautót vezetett ittasan, a légalkoholszintje 0,98 mg/l volt. Este 22.20 óra körül Goilán (Goila) egy 25 éves biharkabai (Căbeşti) férfit fogtak el ittasan vezetni, a légalkoholszintje 0,53 mg/l volt.

Jogosítvány nélkül. A rendőrség elfogott szombat délután 15 órakor a 226-os jelzésű községi úton, Kereszélyen (Cresuia) egy 25 éves helyi férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy ATV-t. A jármű nincs forgalomba íratva. A férfi ellen eljárás indult.

Ütköztek. Két jármű ütközött össze vasárnap délután 13.30 óra körül Nagyváradon, az Ecaterina Teodoroiu utcán. Egy 52 éves váradi férfi egy motorral haladt, előzés előtt nem nézett szét elég figyelmesen, emiatt ütközött egy szemből érkező személyautóval, melyet egy 62 éves, szintén helyi férfi vezetett. A motoros könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

Karambol. Az 1-es jelzésű országúton, Körösgégény (Gheghie) külterületén vasárnap nem sokkal éjfél után karambolozott egy 26 éves nagyváradi férfi. A férfi egy személyautóval haladt Kolozsvár irányába, egy egyenes útszakaszon nem tartotta be a megfelelő sebességet, lesodródott az útról és egy fának ütközött. Az autós könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben vizsgálat folyik.

Elütötte. Nagyváradon, a Körös (Tudor Vladimirescu) és Oneștilor utcák kereszteződésében szombat este 20.30 óra körül baleset történt. Egy 66 éves nagyváradi férfi egy személyautóval haladt, nem adott elsőbbséget a kereszteződésben lévő zebrán áthaladóknak, így elütött egy 21 éves Vaslui megyei fiatalembert, aki szabályosan kelt át az úton. A gyalogos könnyebb sérüléseket szenvedett. Vizsgálat folyik az ügyben.

Letartóztatták. A rendőrség letartóztatott pénteken egy 65 éves nagyváradi férfit, aki ellen országos körözés volt kiadva. A férfit a nagyváradi bíróság 1 év, 4 hónap és 20 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte ittas járművezetés miatt. Az elítélt a nagyváradi börtönben tölti le a büntetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!