III. Liga: négy szerzett, öt elhullajtott pont

III. Liga: négy szerzett, öt elhullajtott pont
A megszerezhető kilenc pontból csupán négyet sikerült megszerezniük a Bihar megyei labdarúgócsapatoknak a III. Liga 6. csoportja keddi, hétközi fordulójában.

Mesésen kezdett a Nagyváradi Bihar FC és a Félixfürdői Lotus-Luceafarul a labdarúgó III. Liga kedden lebonyolított hétközi fordulója alkalmával: előbbi, Butuc révén a forduló leggyorsabb gólját jegyezve, már a 17. másodpercben gólt szerzett a Szatmárnémeti Olimpia ellen, míg a listavezető a 11. minutumban Ember tizenegyesből lőtt találatával szintén 1–0-ra vezetett a Marosvásárhelyi Trans-Sil társaságában. A Szatmárnémeti Somesul – meglepetés számba menő – térdre kényszerítése (3–1) után tizenegy nappal azonban már nem sikerült a jó váradi folytatás a másik szatmárnémeti alakulattal szemben: a piros-kékek újabb gólt nem tudtak rúgni, ráadásul a hazai kaput sem sikerült „megvédeni”, így a vége egy halvány pontszerzés lett. „Jó az öreg a háznál” hangoztathatták a szatmáriak, ugyan is az egyenlítő találatot – a tavaly még Mihályfalván focizó – Tempfli lőtte a 69. percben.

Négy rúgott, négy kapott

Mindeközben odaát Szentjánoson a listavezető félixfürdői futballisták folytatták offenzívájukat, s ez eredményre is vezetett: egy perccel az első félidő vége előtt Târlea kettőre növelte a hazai előnyt, majd Suteu az 58. percben beállította a 3–0-s végeredményt. Ahány gólt „talált” a két bihari gárda hazai pályán, annyit „gyűjtött össze” a harmadik alakulat, a Belényesi Bihorul idegenben: Kovács Rudolf együttese 4–0 arányban kapott ki a Nyárádtői Unirea vendégeként, s egy helyet visszacsúszott a tabellán.