III. liga: Elhalasztott meccsek napja

Szatmár megye A 9. fordulóból újraprogramált, a 11. fordulóból pedig elhalaszott mérkőzést játszanak holnap a labdarúgó III. Liga 6. csoportjában.

Két Szatmár megyei III. ligás csapat lép pályára holnap, a korábbi fordulókból elhalasztott mérkőzések napján. A legfurcsább esete a Mikolai Turulé. Sorin Petric edző legénysége a Nyárádtői Unirea otthonában játszik, bár korábban azt üzente a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) egyik képviselője a mikolaiaknak: zöld asztalnál 3–0–ra nyerték meg a 9. fordulóból elhalasztott mérkőzést, mivel a Maros megyeiek nem fizettek ki néhány, a Marosvásárhelyi Maristól „örökölt” játékos (a két csapat nyáron, a bajnokság rajtja előtt egyesült). Azonban a FRF múlt héten törölte a Unirea büntetését, lejátszák a mérkőzést.

A Turul panaszlevelet küldött a FRF vezetőségének, illetve több szakbizottságnak. Dobos István, a Turul elnöke elmondta, még azt is elpanaszolták, hogy kétszer is kellett fizessenek rendezési költségeket a Nagyváradi Bihar FC II elleni mérkőzés után, bár a bihariak hibájából csak egyszer játszották le a találkozót (mint ismeretes, a Bihor FC II a bajnokság programja szerinti időpontban nem érkezett meg Mikolába, mert elromlott a buszuk, néhány hét múlva pedig pótolták az elmaradást). „Remélem kedden választ kapunk a panaszainkra” – mondta Dobos.

14 órától: Oli – Gloria II

A Szatmárnémeti Olimpia a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzést játszák holnap 14 órától. Az ellenfél, Besztercei Gloria II azért nem érkezett meg két héttel ezelőtt Szatmárnémetiben, mivel útközben elromlott a játékosokat szállító buszuk.

Mérkőzések

III. Liga, 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés: Szatmárnémeti Olimpia – Besztercei Gloria II (bírók: Daniel Dumuţa, Iulius Timar, Marcel Blaga – Nagyvárad). 9. fordulóból újraprogramált mérkőzés: Nyárádtői Unirea – Mikolai Turul (b.: Ciure Chiş, Dinu Lucaciu, Tunyogi Ferenc – Zilah).