III. Háló Találkozó

III. Háló Találkozó
Nagykároly – Lázasan szervezkednek a nagykárolyi Háló tagok, hiszen közeledik haradik találkozójuk. Pakulár Judithot, a szervezet nagykárolyi vezetőjét kérdeztük a programokkal kapcsolatban.

„December elsején, délelőtt kilenc órakor kezdődik a találkozó, a Szent László Közösségi Házban. Bízunk benne, hogy ebben az évben is nagyon sokan eljönnek, hasonlóan a korábbi alkalmakhoz.”–mondta.
Mint ismeretes a Háló, a magyar római katolikusok egyik szervezete, amely a magyar nyelv megőrzése és ápolása, valamint a család és a vallásos élet összehangolását tartja szem előtt. A nagykárolyi Háló szervezet több mint 30 tagot számlál. Már túlvannak az első klubtevékenységükön is és több alkalommal szerveztek közös délutáni porgramokat, melyekben fontos szerepet kap a vallás és a magyarságtudat ápolása is.
A decemberi találkozóra ismét érkeznek vendégek. Budapestről előadó és csoport érkezik, de jönnek még meghívottak Felvidékről, Nagybányáról, Szatmárnémetiből, Aradről, Tenkéről, stb. is. Pakulár Judith elmondása szerint több mint száz személyt várnak.
Előadás és koncert
A Háló szervezetéről, tevékenységéről egy budapesti előadó beszél majd. „Gyökereink” címmel, dr. Németi János tudományos kutató tart előadást. Ennek keretén belül a Károlyi családról, a kastélyról és Nagykároly múltjához kötődő érdekességekről is beszél majd.
Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálja az ünnepi szentmisét, 13 órától. Ezt követően munkacsoportos beszélgetésekre kerül sor. A délutáni órákban régizene koncertet hallgathatnak meg a résztvevők. A Deák Endre által vezetett Collegium Régizene Együttes és a Lőrincz Szilveszter irányította Canticum Novum együttes előadásában. Ezzel a programmal ér véget a találkozó.