III. Érmihályfalva Kempo Kupa: hazai elsőség

III. Érmihályfalva Kempo Kupa: hazai elsőség
Az elmúlt hét végén tartották meg a Magyar Kempo Szövetség (MKSZ) szervezésében és a helyi Aladin Hero Team vendéglátásával a III. Érmihályfalva Kempo Kupát.

A versenyre kilenc klub küzdősportolói érkeztek és adtak le 210 nevezést formagyakorlatban és a hagyományos küzdelmi számokban. A résztvevőket Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester üdvözölte, megköszönve nekik, hogy “Érmihályfalva jelentős helyszín lett a küzdősport-térképen is”. A csapatok hanshi Lovász Gábor 7 danos mester, a MKSZ alelnökének szólítására vonultak fel: Gajdán Tai-Qi SE (Hajdúböszörmény), Tai-Qi Miló Harcművészeti Egyesület (Nyíregyháza), BVSC Kempo Klub (Budapest), Mad Max Dojo (Bicske), Dojo Lovász SKE (Szigethalom), Fight Club Margitta, Fekete Harcos Önvédelmi SE (Szeged), Balogh Team SKE (Dunavarsány) és a hazai Aladin Hero Team.

Teljes kerettel

A versenyeken hagyománynak nevezhető, hogy a mindenkori házigazdák, mivel nem kell utazni, szinte teljes keretükkel rajthoz állnak, így volt ez ebben az esetben is, az Aladin 26 versenyzővel szállt harcba. A megnyitó után a technikai számokkal (kata, fegyveres kata, önvédelem) kezdődött a verseny, utána a küzdelmi számok (stop semi, light contact, submission, full B) következtek. Kora este került sor az eredményhirdetésre, amikor a sportolók által szerzett pontok (első hely 5 pont, második hely 3 pont, harmadik hely 1 pont) kiderült: az Aladin Hero Team szerezte meg a csapatok között az első helyet második a Dojo Lovász SKE, harmadik a Mad Max Dojo.

Rencz Csaba