III. ELLE konferencia Váradon

III. ELLE konferencia Váradon
Rövid, célratörő megnyitó után rötgön az érdemi munkálatokra tértek: szeptember 13-14-én Nagyváradon zajlik a III. ELLE (English Language and Literature in English) Nemzetközi Konferencia.

A megnyitón Liviu Cotrau tanszékvezető könnyed, humoros formában vezette fel a témát, majd dr. János Szabolcs, a PKE rektora szólt néhány szót, kiemelve, hogy az egyetem angol és német tanszéke együtt erős csapatot alkot, s egyre több olyan konferenciát rendeznek, amelyek mind elismertebbek.

Szakmai ügyek

A konferencia zártkörű és angol nyelven zajlik. Oktatási, irodalmi, szövegelemzési, nyelvészeti témákban előadásokat tart mások mellett Zsák Éva, Titus Pop, Arjan de Korte, Bökös Borbála, Izsák Hajnalka, Veres Otilia – és számos más elődadó is. A tanácskozásra a Partiumi Keresztény Egyetem Angol Nyelv- és Irodalomtudomány Tanszék, valamint a Modern Nyelvek Tanszék szervezésében kerül sor. A konferencia – amely a British Council Romania támogatásával valósul meg – fő célja előadói teret nyújtani azon angol szakos kutatók számára, akik szeretnék kutatói eredményeiket bemutatni. A konferencián főként romániai és magyarországi egyetemi központok előadói vesznek részt, de érkeztek vendégek Hollandiából, Örményországból és Angliából is.

Címkék: , ,