II., III. Liga: halasztották a hétvégi meccseket

A hétvégi bajnoki labdarúgó–mérkőzések házigazdái kérésére a Román Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága úgy döntött, halasztják a II. és III. Liga 20. fordulójának találkozóit.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt és a pályák rossz állapota miatt a Román Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága úgy döntött, halasztja a II. és III. Liga erre a hétvégére tervezett mérkőzéseit. Így a Mikolai Turul is pihen. Călin Şoimoşan edző legénysége pénteken Belényesen, a Bihorul ellen kellett volna játsszon, a szatmári alakulat pedig önbizalommal telve készült a meccsre, ugyanis ki szerették volna használni a bihariak idei gyenge periódusát. A Bihorul ugyanis eddigi mindkét mérkőzését elvesztette: hazai pályán 2–1–re verte a belényesieket a Jádi Voinţa, Székelyudvarhelyen pedig 3–0–ra győzött a házigazda AFC csapata.

Másrészt Dobos Csaba klubelnök örül a szövetség döntésének, ugyanis öt sérült játékossal lett volna kénytelen kiállni Belényesen a Turul. Birta, Nagy, Vădan, Puţi és Sándor külön tréningezett az elmúlt napokban. Elsősorban utóbbi két játékos jelenthetett volna veszteséget a mikolai keretnek.
Azt még nem lehet tudni, hogy mikor rendezik meg a III. Liga 20. fordulójának mérkőzéseit, viszont a meteorológiai előrejelzések a jövő hétre sem jósolnak kellemes tavaszi időt.

A Román Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága csütörtöki gyűlésén elfogadta a 2010/2011–es bajnokságok versenynaptárát. A III. Liga első fordulóját augusztus 20–án rendezik, az utolsó őszi, 15. forduló mérkőzéseit pedig november 26–án. 2011. március 4–én kezdődnek majd a visszavágók. Az I. Liga őszi idénye július 24. – december 11. között zajlik, a tavaszi szezon pedig február 18.–május 21. között.

Címkék: , , ,