II. Erdélyi Pálinka- és Párlatverseny

II. Erdélyi Pálinka- és Párlatverseny
A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közös szervezésében idén második alkalommal kerül sor az Erdélyi Pálinka és Párlatversenyre.

A megmérettetésre várunk minden erdélyi, házilag készített pálinkamintát.

Bárki jelentkezhet, aki nemcsak kedveli, de elő is állítja a gyümölcspárlatot.

A zsűriztetés ingyenes.

Jelentkezni AUGUSZTUS 19-ig lehet, eddig a dátumig be kell érkezzen a minta a Forgatag-irodába (Marosvásárhely, George Enescu utca 2/23), amely hétfőtől péntekig 10 és 13 óra között van nyitva. Ha valaki a főtér környékén van, és nem találja az irodát, az hívhatja a 0748-158.826-os telefonszámot, szombaton pedig a 0742-60.92.60-at.

A benevezés 0,5 L pálinka, valamint tüntessék fel a termelő nevét, elérhetőségét, a települést, milyen gyümölcsből készült a pálinka, mennyi az alkoholfoka, milyen évjárat, és néhány sort a termelőről (bemutatkozó).

Jelentkezni, illetve további információkért: 0742-609260 (Gáspár Botond), illetve erdelyipalinkaverseny@gmail.com vagy botond.gaspar@gmail.com.

A díjátadó ünnepségre AUGUSZTUS 25-ÉN, PÉNTEKEN 21 órától a Kultúrpalota nagytermében kerül sor.

*

Tekintsen be a Pálinkaversenyre!
A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend által minden év utolsó augusztusi hétvégéjén Marosvásárhelyen megszervezett Erdélyi Pálinka és Párlatverseny idei újdonságaként megnyitjuk a zsűrizést az érdeklődők előtt.

Tíz személy a zsűribe
Tíz, 18 év feletti személynek lehetőséget biztosítunk arra, hogy részt vegyen a zsűrizésen, és a lovagrend tagjai megismertetik a szakmában bejáratott 20-as pontozási rendszer szerinti vakkóstolással. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk el a botond.gaspar@gmail.com e-mail-címen, a név és a telefonszám megadásával. Kérjük, amennyiben bejelentkezik, de később kiderül, hogy mégsem tud résztvenni, értesítsen bennünket, hogy a megüresedett helyet más betölthesse.

A beérkezett pálinka- és párlatminták elbírálására AUGUSZTUS 21-én, hétfőn 10 órától kerül sor a Várban, a Maros Megyei Múzeum épületében.

Érdeklődők és sajtó
A nagyközönség számára is lehetővé tesszük, hogy rövid ismertető kíséretében kóstoljon az idei versenyre beérkezett mintákból. A pálinka és a pálinkakészítés iránt érdeklődőket várjuk AUGUSZTUS 21-én, hétfőn 12.30 és 14.30 között a Maros Megyei Múzeum Várbeli székhelyén.

A sajtó képviselőit 12.30 és 13.30 között várjuk – az elbírálás szakmai elveit figyelembe véve csak ebben az időszakban nyílik lehetőség a zsűrizésről felvételt, illetve a zsűri tagjaival interjút készíteni.

Pálinka-program tehát:
Augusztus 21., hétfő
10:00 – Vár, Múzeum-terem: zsűrizés
12:30-14:30: bárki kóstolhat a beérkezett mintákból

Augusztus 25., péntek
21:00 – Kultúrpalota: díjátadó ünnepség

Augusztus 26., szombat
16:00-18:00 – Vár, Múzeum-terem: Pálinka, szerelmem… (kóstolóval egybekötött előadás)

További információkért, kérjük forduljanak a Pálinkaverseny, illetve a Vásárhelyi Forgatag gasztronómiai programfelelőséhez, Gáspár Botondhoz: 0742-609260.