Kék hírek

2021.03.04. 09:54

Rendőrségi hírek a megyéből

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Alexandru Nițescu

Büntetések. Közúti ellenőrzéseket folytatott március elsején a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség. Összesen 116 pénzbírságot osztottak ki 49.009 lej értékben. Emellett 2 jogosítványt, 2 forgalmi engedélyt vontak be, és 3 bűncselekményről adtak számot. A pénzbírságok közül a legtöbbet (36-ot) a vasúti átjárót jelző tábla figyelmen kívül hagyása miatt, 13-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 3-at gyorshajtásért, kettőt az éves műszaki ellenőrzés elmulasztása miatt, és 62-őt egyéb kihágások miatt osztottak ki.

Ittasan. Ittas vezetésért büntettek meg a rendőrök egy 37 éves bondoraszói (Budureasa) férfit Belényesen, ugyanis a közúti ellenőrzés során kiderült, alkohol befolyása alatt vezetett, 0,81 mg/l légalkoholszinttel. Az éjféli esetet megelőzően, 10 óra környékén, Nagyszalontán is ittas vezetésen kaptak rajta egy járművezetőt. A helyi, 44 éves nő 0,52 mg/l légalkoholszinttel a szervezetében indult útnak.

Jogsi nélkül. Körösgyéres (Girișu de Criș) egyik utcáján értek tetten jogosítvány nélküli vezetésen egy 26 éves helyi lakost, 15.30 óra körül. Az illető egy robogót vezetett, amikor a rendőrök ellenőrizték.

Rablás. Egy 42 éves kovásznai férfi és egy 15 éves nagyváradi fiú ellen indult eljárás, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kiraboltak volna egy férfit egy tömbház lépcsőházában, február 26-án. Az áldozat nem sérült meg, de ellopták a telefonját a támadás során. A gyanúsítottakat az ügyészség 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!