Igény van a községi napokra

Igény van a községi napokra
Bihar megye – Szombat délután Bátori Géza Bors község polgármesterének ünnepélyes szavai után, az elöljáró hivatalosan is megnyitottnak nyilvánította a XI. Borsi Községi Napokat, mely a község négy településének a fesztiválja.

Két napig ünnepeltek Bors község és a hozzá tartozó települések – Biharszentjános, Kisszántó, Nagyszántó – lakosai. Együtt ünnepelnek évek óta, és az idén immáron, a XI. Községi Napokat tartották. Azért tettem múlt időbe, hiszen amikor e sorok olvasóink elé kerülnek, egy bizonyára felejthetetlen tűzijátékkal véget ért a kétnapos fesztivál. Van miért ünnepelni Borson. Azt már számtalanszor megírtuk, hogy megyénk egyik legdinamikusabban fejlődő települése. Azt is, hogy olyan emberek élnek ott, akiknek a mindennapi munka után jól esik egy kis szórakozás, amit a borsi községi napok biztosítanak. Magát a programot is úgy állították össze a szervezők, hogy mindenki megtalálja a maga szórakozási lehetőségét. A délutáni órákban, amikor a hivatalos megnyitóra sor került, még kevesen voltak a borsi futballpályán, estére a magyarországi vendégénekesnő, Anita-Fresh felépésekor, már jó néhány ezer ember tartózkodott a szabadtéri színpad előtt.

Tanévzárós iskolások

A hivatalos megnyitón a polgármester, Bátori Géza mellett a színpadon helyet foglalt és köszöntötte a község lakóit, jó szórakozást kívánva mindenkinek dr. Pete István szenátor, Lakatos Péter parlamenti képviselő és Derzsi Ákos államtitkár. A polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta: igény van Borson a községi napokra, ezért is rendezik meg azt minden évben. A megnyitó után egymást követték a fellépők, akik a késő éjszakáig szórakoztatták a közönséget. Fellépett a biharszentjánosi Margarétta majorette-csoport, amely nemrég a maga korosztályában Kolozsvárott országos bajnokságot nyert. Őket a Matyi Műhely Bábszínház követte. A tanévzárós iskolások után a Tini Dance Bors, majd Mohácsi Brigitta fiatal énekesnő, a Tini Dance Center, a B612 tánccsoport Székelyhídról, és végül Anita szórakoztatta a közönséget.