Igazoltan megyei tanácsosok

Akt.:
Igazoltan megyei tanácsosok
Péntek délelőtt a megyeháza dísztermében a június 5-én megválasztott megyei tanácsosok egy szimbolikus ünnepség keretében átvették a kormánybiztostól a mandátumszerzésüket igazoló dokumentumot.

A 35 megválasztott önkormányzati testületi tag közül 34 volt jelen, akiknek Florina Crişan, a Megyei Választási Iroda (BEJ) elnöke és Claudiu Pop prefektus gratuláltak, sok sikert, illetve azt kívánva nekik, hogy tartsák be a kampány során tett ígéreteiket.

Mint ismert, az RMDSZ-nek héttagú frakciója lesz az elkövetkezendő négy évben a Megyei Tanácsban, mandátumot nyertek: Pásztor Sándor, a Körösök Vízügyi Igazgatóság műszaki vezetője, a római katolikus egyházmegye által delegált Szabó István mérnök, Szoboszlai Gáspár István mezőtelegdi tiszteletes (Királyhágómelléki Református Egyházkerület), Boda Gergely (ifjúság), az alsólugasi községházán dolgozó Grim András (szórvány), Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes (tanügy) és Péter I. Zoltán helytörténész (civil szféra).

A PNL színeit képviselik 17-en (Mircea Mălan, Ionel Avrigeanu, Kiss János, Gheorghe Neag, Moisa Teodor Madear, Ioan Câmpan, Cornel Borza, Constantin Neniu, Sorin Motoca, Lidia Popa, Dacian Foncea, Nicolae Bodea, Alin Peti, Ancuţa Şchiop, Mihai Toderici, Teodor Suciu és Sebastian Lascu), a PSD-t 9-en (Ioan Mang, Dorel Dume, Florin Oros, Ana Maria Tiron, Valentina Butişcă, Bujor Chirilă, Stela Babău, Gheorghe Ţară és Sergiu David), az ALDE-t pedig 2-en (Traian Bodea és Dorin Corcheş).

Ciucur Losonczi Antonius