Igazi show várható a szatmári négyesdöntőn

Igazi show várható a szatmári négyesdöntőn
A női kosárlabda Román Kupa Final Four Inedit első elődöntőjében a házigazda Szatmárnémeti VSK a SCM Craiova ellen játszik a Sportlíceum Ady Endre utcai termében, 17.30 órától. Az eseményt a Szatmárnémeti 10–es Számú Általános Iskola mazsorettcsapata nyitja.

A színvonalas mérkőzések mellett látványos produkciókkal várja a Szatmárnémeti VSK vezetősége a szatmáriakat pénteken és szombaton a Sportlíceum Ady Endre utcai termébe, ahol a női kosárlabda Román Kupa Final Four Inedit torna fog zajlani. A kupasorozat négyesdöntőjének nyitányán a bajnoki alapszakasz legjobb csapata, a Szatmárnémeti VSK a SCM Craiova együttes ellen játszik 17.30 órától, majd 19.15 órától a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BCAradi ICIM elődöntőt rendezik. A torna felvezetőjében Csík Elvira testnevelőtanár mazsorettcsapata, a Szatmárnémeti 10–es Számú Általáno Iskola diákjai szórakoztatják produkciójukkal a közönséget. A mazsorettek egyébként többször is fellépnek majd a két nap folyamán, a mérkőzések szüneteiben, illetve a meccsek előtt is. Mellettük a Loga Dance Club szalontáncot, a Crazy Dancers pedig hip–hop táncot mutat be a szurkolóknak.

Carmen Tocală is jön

Fontosnak tartom, hogy sikerült Szatmárnémetibe hozni ezt a négyesdöntő szervezését. Mint a város vezetőségének a tagja is gondolom azt, hogy ez a megfelelő alkalom, hogy megmutassuk, képesek vagyunk hibátlanul megszervezni egy ilyen fontosságú sporteseményt” – mondta lapunknak Kereskényi Gábor alpolgármester, aki egyben a Szatmárnémeti VSK igazgatótanácsának az elnöke is, aki hozzátette, több mint valószínű itt lesz a tornán a román szakági szövetség elnöke, Carmen Tocală is. „A Román Kosárlabda Szövetség tizenkét fős küldöttség érkezik majd Szatmárnémetibe, köztük lesz a föderáció elnöke, Carmen Tocală is” – folytatta. Az igazgatótanács elnöke ugyanakkor úgy gondolja, az ünnep akkor lenne teljes, ha Dan Fleşeriu edző csapata megnyerné a Román Kupát, ezzel a kosárlabdasport szatmári történelmében az első aranyat hoznák el a lányok. „Az erőviszonyok tekintetében úgy látom, hogy reális esélye van a VSK–nak, hogy megszerezzük az első aranyat a kosárlabdasport szatmári történelmében. Szerintem a pénteki elődöntőben nem lesz gond az ellenfél legyőzése, ugyanis a SCM Craiovát megerőltetés nélkül verték a lányok a bajnokság alapszakaszában. Érdeklődve várjuk az ezt követő, péntek esti Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC – Aradi ICIM elődöntőt is. Bár a háromszéki együttes erősített, még így is az aradiakat látom favoritnak a döntőbe jutásért a másik ágról. Ezt követően a döntőben bármi megtörténhet. A fináléban bárkivel játszunk, bízom a csodálatos szatmári közönségben, akik segítségével be tudjuk majd hozni az aranyat” – mondta Kereskényi.

Teltházas meccseket vár

Nagyon nagy esélyt kapott Szatmárnémeti, hogy itt rendezik a négyesdöntőt. Nagyon bízom abban, hogy egy nagy ünnep lesz ez a városban, és a kosárlabda sportág szeretői zsúfoltságig megtöltik majd sportterem lelátóit” – mondta Fleşeriu, aki nagy segítséget remél a közönségtől is a végső siker elérésében. „Nagy szerencsénk volt, hogy az elődöntőben nem kerültünk össze Araddal vagy Sepsiszentgyörggyel. Ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy megnyertük a kupát. Nagyon nehéz feladat vár ránk, hogy ezt a célt teljesíteni tudjuk” – intett óvatosságra a szakvezető.

A tornára egyébként meghívást kapott több külföldi játékosügynök is, de a meghívottak sorában foglal majd helyet Ilyés Gyula polgármester, illetve Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanács elnöke is. Mintegy 20 újságíró tudósít majd a helyszínről, a TVR 3 közszolgálati televízió pedig élőben közvetíti majd a meccseket.

Jegyek

Kibédi Albert, a VSK versenyszervezője lapunknak elmondta, a jegyek több mint 80 százaléka már gazdára lelt, a helyszínen többnyire csak egy napos, két mérkőzésre szóló belépő lesz kapható. Ennek ára 10 lej. A két napos jeggyel mind a négy mérkőzésen részt lehet venni, ennek ára 15 lej. A VSK bérletei nem érvényesek a Román Kupa Final Four Inedit tornára.

Címkék: , ,