Igazi fesztivál hangulat a Partiumi Magyar Napokon

Igazi fesztivál hangulat a Partiumi Magyar Napokon
A Partiumi Magyar Napok harmadik napja is hangos volt a programok kavalkádjától, a délelőtti órákban a gyereké volt a főszerep, este pedig az örömzenéé valamint a kőkemény rocké.

Ha reggae életérzésről, örömzenéről és a pozitív hangulat megteremtéséről van szó a Ladánybene 27 nagy mesterei a műfajnak, amely szerető fülekre is talált a Partiumi Magyar Napokon. Több százan buliztak vasárnap a jamaicai ritmusok magyar meghonosítóinak legjobb dalaira a Széchenyi utcai Diego színpadon. László M. Miksa, a Ladánybene 27 énekese koncert előtt beszélt arról a magasztos üzenetről, amely szellemiségében már 32 éve működik az együttes, azaz hogy a zene által tehermentesítsék az embereket. Amely a koncerten — a boldog arcok és mosolyok visszajelzéseiből — megtörtént.

Feszültek a húrok és lobogtak a hajak a Moby Dick koncertjén. A magyarországi thrash metal együttes hetedik alkalommal lépett fel Szatmárnémetiben, de ezúttal sem okoztak csalódást a közönségnek. Zúzós bulit ígértek, amelyet meg is kaptak a rajongók, hiszen a 15. Partiumi Magyar Napkról sem hiányozhatott a headbang és a pogó.

Kiemelt partnerek:
Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Földművelődésügyi Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Magyar Turisztikai Ügynökség.

Aranyfokozatú támogatók:
Autonet, Tarr Beton, Diego, Gemelli, Barta Ati, CBA, Al Capone Étterem és Motel, Woco.

Ezüstfokozatú támogatók:
Arnisol, Nord Star, Spakk Group, Ecomatrix, Transpink, Meteor a Trilak partner, Santec, Andy Kft, Promomix, Ratioterm, Ardealul, Aquastar, Salvator, Ferys Invest, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Karmob, Hanna Konyhatehnika, No Pardon Pub, Mindig Friss, Saminstal, Hutton, Florisal, Promocraft, Hotel Dana, Poszet, Backerei Fastus, Yoda Service, Business Transaction, Gerbog, M-Sys.