Ifjúsági szentségimádást tartottak

Ifjúsági szentségimádást tartottak
Nagyvárad – Március hónap harmadik csütörtökén a húsvétra való felkészülés jegyében a Vár-Lak Római Katolikus Egyházmegyei Ifjúsági Központ szervezésében szentségimádást tartottak a váradi Bazilikában.

Március harmadik csütörtökén a húsvétra való felkészülés jegyében a Vár-Lak Római Katolikus Egyházmegyei Ifjúsági Központ szervezésében szentségimádást tartottak a nagyváradi Bazilikában. A jelenlevők Szabó Ervin spirituális vezetésével együtt imádkoztak és énekeltek a fiatalokkal. Exc. Böcskei László megyés püspök is köszöntötte az egybegyűlteket, arra emlékeztetve őket: egy hónappal ezelőtti találkozásuk alkalmával arról beszélgettek, hogy a nagyböjti időszakban többet foglalkoznak majd a kereszt titkával. A hívő ember számára ez azért fontos, mert megerősíti hitében, és erőt ad a hétköznapok küzdelmeiben, hangsúlyozta.

Az elmúlt hetekben ugyanakkor szent elmélkedést folytattak a keresztútról is, mely Jézus életének kimagasló része, mozzanata. Rámutat arra, hogy milyen az igazi élet, amikor valaki feláldozza önmagát és képességeit másokért, egy közösségért. A főpásztor arra bátorította és buzdította az ifjakat: használják ki a lehetőséget, járjanak lelkesedéssel az értünk szenvedő Krisztus útján, és úgy készüljenek a nagyhétre, mint a liturgikus év csúcspontjára.

Ciucur Losonczi Antonius