Ifjúsági pólós-sikerek

Ifjúsági pólós-sikerek
© Fotó: oradeabestphoto.ro
Ionel Bungău, a Nagyváradi Crişul Sportklub igazgatója és Cosmin Goina, a klub gyerek- és kis ifjúsági vízilabda csapatainak edzője sajtótájékoztatón számolt be tevékenységükről.

 

A Crişul III. korosztályú ifjúsági játékosok alkotta gárdája másik hat fiúcsapat részvételével az országos vízilabda-bajnokság második, nagyváradi tornáján indult március 17-20. között és minden mérkőzését megnyerve az első helyen végzett. A Marosvásárhelyi Törpi ellen 30–2-re, a Marosvásárhelyi Minimax ellen 17–3-ra, a Kolozsvári Viitorul ellen 11–7-re, a Kolozsvári VSK ellen 28–6-ra, a Brassói Corona ellen 18–4-re, a Nagyváradi Prosper ellen pedig 17–8-ra nyert. A váradi együttes tagjai: Iovan, Száva, Barna, N. Ilisie, H. Ilisie, Bărcan, Budurean, Luncan, Majoros, Stoica, Incs, Oltean, Murg, Laza.

Nemzetközi tornák

Ugyanez a Crişul csapat március 19-20. között nemzetközi versengésen szerepelt a váradi uszodában a szerb Belgrádi Vörös Csillag, a német Észak Rajna-Westfália és a holland U15-ös válogatott társaságában. A belgrádiakat 12–8-ra, a hollandokat 9–5-re, a németeket pedig 9–7-re győzték le és a váradiak, és megnyerték a rangos tornát. Minden ellenfelét legyőzve, nemzetközi tornát nyert a magyarországi Szolnokon a Crişul gyerek együttese is, amely a helyi Szolnok ellen 14–7, a Budapesti MTK ellen 12–9, az osztrák Salsburg ellen 19–6, a Székesfehérvár ellen 11–3, a Cegléd ellen 19–13 arányban diadalmaskodott.

Szántó Sándor