Ifjúsági nagykövetet választottak Érmihályfalván

Az asztalnál a négy jelölt, a jobb szélen a győztes Nagy László
Az asztalnál a négy jelölt, a jobb szélen a győztes Nagy László
Bihar megye – A hét végén zajlott szavazás eredményeként az érmihályfalvi fiatalok Nagy László mérnököt választották meg „ifjúsági nagykövetüknek” az összesen négy jelölt közül.

 

 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az érmihályfalvi ifjúsági szervezetek (MIDESZ, ÉRMISZ) közösen hirdettek pályázatot egy úgynevezett „ifjúsági nagykövet” megválasztására. Úgy tervezték, hogy a cím birtokosára hárul majd a feladat, hogy a város ifjúságát képviselje a helyi, a megyei, sőt, az országos fórumok előtt. A megadott határidőig négyen jelentkeztek, hogy elvállalnák a megbízatást: Truczkai Erika, a helyi Mezőgazdasági Főginmnázium tanára, Varga Róbert tanár, a helyi Zelk Zoltán iskola aligazgatója, Nagy László mérnök, vállalkozó és ifj.Bánházi Miklós, az érsemjéni Kazinczy Ferenc iskola tanára, MIDESZ-elnök.

 

Fórumon mutatkoztak be

 

A jelölteknek lehetőségük volt kampányolni, ennek keretében került sor egy fórumra az érmihályfalvi kultúrházban nemrégiben, melyen valamennyien bemutatkozhattak a megjelent érdeklődőknek. Tervekből nem volt hiány, ugyanakkor mindegyik jelölt hangsúlyozta: a fiatalok aktív közreműködésére is szükség van egy olyan stratégia kidolgozásához, amellyel sikerül kialakítani és fenntartani egy összetett közösség érdeklődési színvonalát. A fórum második részében a jelöltek kérdésekre válaszoltak, például: hogyan látják az ifjúsági élet helyzetét?; milyen terveik vannak az ifjúsági szervezetek segítsége érdekében? Az örök gondok, a pénzhiány és az ifjúság passzivitásának problematikája is szóba kerültek. A fórumon megjelent Nyakó József helyi RMDSZ-elnök is, pozitívan értékelve a fiatalok kezdeményezését.

 

A hét végén szavaztak

 

A választás legizgalmasabb része – maga a voksolás – az elmúlt hét végén zajlott, a helyi állandó lakcímmel rendelkező 16 és 35 év közötti személyek pénteken és szombaton összesen három helyszínen adhatták le szavazataikat. Szombaton este meg is ejtették a szavazatszámlálást, melyből kiderült: 216-an szavaztak, egy voks volt érvénytelen. Az érvényesek közül 89-et kapott Nagy László, 72-t Varga Róbert, 28-at ifj.Bánházi Miklós és 26-ot Truczkai Erika. A győztessel készített interjúnkat, melyből kiderül, mit is fed az „ifjúsági nagykövet” kifejezés, később olvashatják.

Rencz Csaba