Ifjúsági Karaván indult Marosvásárhelyről Strasbourgba

Fel kell hívni az európai intézmények figyelmét arra, hogy Romániában diszkriminálják a magyar nyelvű felsőoktatást, elakadtak az önálló intézményi keretek létrehozására irányuló törekvések – fejtették ki Kolozsváron annak az ifjúsági kerékpáros karavánnak a szervezői, amely Marosvásárhelyrpl indult és Strasbourgig szeretne eljutni.

A Bolyai Kezdeményező Bizottság (BKB), az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ) és az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) által szervezett Ifjúsági Karaván Marosvásárhelyről indulva Kolozsvár, Nagyvárad, Debrecen, Budapest, Komárom, Győr, Bécs, München, Zürich és Genf érintésével érkezik Strasbourgba. A fent említett üzenetet ismételték meg szerdán reggel a szervezők a Nagyváradon tartott sajtótájékoztatón, melyen jelen volt Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke is, aki hangsúlyozta: az egyházak teljes elkötelezettséget vállalnak a rendszerváltás után meghírdetett alapelv iránt, mely anyanyelvi oktatást igényel Romániában az óvodától az egyetemig.

 

Kapcsolódó cikk:

  • Ifjusági Karaván
  •      0Hozzászólás

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    Még 1000 karakter