Ifiválogatottak Szatmáron

Ifiválogatottak Szatmáron
Ismét felzeng kedd délután a magyar himnusz a szatmárnémeti Olimpia Stadionban: a Románia és Magyarország 15 éven aluliak válogatottjai játszank a szatmár gyepen.

Egy év leforgása alatt harmadik alkalommal játszik felkészülési mérkőzést Szatmárnémetiben a román és a magyar korosztályos labdarúgó–válogatott. Kedden 14 órától az Olimpia Stadionban a két ország 15 éven aluliak csapatai mérik össze erejüket a szatmári gyepen. Mint ismeretes, korábban a 18 éven aluliak játszottak Szatmárnémetiben.

Lucian Marinof szövetségi kapitány játékoskeretében három szatmári labdarúgó kap helyet. A kapuban és a középpályán a Szatmárnémeti LPS játékosai, Alexandru Nicoară és Carlo Erdei állnak fel, míg a balközéppályásként láthatjuk majd munkába az érendrédi születésű, de Nagyszalontán játszó Andrei Mureşant.

A találkozót a nemzetközi (FIFA) igazolvánnyal rendelkező, nagykárolyi Kovács István fogja vezetni, a munkáját a szatmárnémeti Constantin Por és Sergiu Neichi asszisztensek segítik. A szintén szatmári és másodosztályos sípmester, Ovidiu Mazilu cserebíró lesz a meccs idején.

A két válogatott a szatmári találkozó után két nappal (május 26–án) Mátészalkán játszanak majd egy barátságos visszavágót.