Idősgondozó központ épül Szatmárnémetiben

Idősgondozó központ épül Szatmárnémetiben
Szatmár megye – Április 18–án, pénteken Zutphen városának küldöttsége érkezik Szatmárnémetibe, akik a szociális területen működő intézmények képviselőivel találkoznak.

A legutóbbi városi tanácsülésen került jóváhagyásra Szatmárnémeti és Zutphen testvérvárosok alapítványának, a Casa Satmareana–nak, egy, a Gorunului utcai telekhely használata. Itt egy idősgondozó központot szeretnének létrehozni az alapítvány munkatársai. Azok, akik ebbe a központba kérik a felvételüket, nekik az itt kapott szolgáltatásért fizetni kell majd. Itt 50–60 személy kapna is ellátást.

Látogatók Zutphenből

A hollandiai Zutphen városának háromtagú küldöttsége érkezik április 18–án, péntek délután Szatmárnémetibe.

A küldöttség tagjai között van Szatmárnémeti és Zutphen testvérvárosok közös alapítványának, a Casa Satmareana–nak elnöke, Bonnes Venema is. A tervezett program szerint a vendégek április 19–én, szombat délelőtt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban találkoznak a Hans Lindner Alapítvány elnökével. Majd munkamegbeszéléseken vesznek részt a szociális területen tevékenykedő intézmények képviselőivel — tudtuk meg Solschi Viorel alpolgármestertől.

 

Karikás Enikő