Időjárás-előrejelzés: a következő két hétben változékony hőmérséklet és csapadékos idő várható

Időjárás-előrejelzés: a következő két hétben változékony hőmérséklet és csapadékos idő várható
A következő két hétben 10 és 18 fok között változó hőmérsékletre és kiadós esőzésekre számíthatunk az ország nagy részén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzéséből.

A Bánságban és a Partiumban a március 12-25. közötti periódus első napjaiban meleg idő várható, 16-19 Celsius-fokos nappali hőmérsékleti értékekkel. Március 14-én enyhe lehűlés következik, március 15-én hajnalban várható a leghidegebb: a Bánságban 2-3, Máramarosban 0 fokra is számítani lehet. Március 16-17-én ismét melegszik a levegő, de március 18-a és 20-a között az időszak hőmérsékleti átlagához képest hidegebb lesz, fagypont alá is süllyedhet a hőmérők higanyszála. A második hét végén (március 21-e után) ismét enyhülés várható, 2-3 fokos nappali és 10-12 fokos éjszakai hőmérsékleti értékekkel. A térségben a következő két hétben számítani kell csapadékra, március 12-én és 18-án kiadósabb esőzések is várhatók.

Erdélyben is a hét eleji meleg után hűvösebb napok következnek, majd enyhülés, a következő hét elején pedig ismét fagypont körüli hajnalokra lehet számítani. Az első héten 10 és 17 fok között alakulnak a nappali, 0 és 4 fok között az éjszakai hőértékek. A második hét elején éjszakánként fagypont alá süllyed az éjszakai hőmérséklet, majd fokozatosan megenyhül az idő, március 25-én nappal körülbelül 10, éjjel 0 fokra lehet számítani. Csapadék is valószínű, főként március 12-én és 18-án, amikor kiadós esőzésekre van kilátás.

www.agerpres.ro