Idényeleji kosaras formában

Idényeleji kosaras formában
Szerda délben barátságos férfi kosárlabda meccs helyszíne volt a váradi Antonio Alexe sportcsarnok. A Nagyváradi Leonardo VSK ellenfele és a mérkőzés győztese a Nagyszebeni Atlassib együttese volt.

A szerda estére meghírdetett összecsapás végül a (nagyszebeniek kérésére) déli fél egykor kezdődött, és váradi szempontból nem is rosszul: az első két pontot a Leonardo VSK szerezte, ám aztán…. De ne nagyon vágjunk a dolgok elébe, elsősorban azért, mert mindkét legénység a lehető legtartalékosabban kezdett. A váradi csapatból hiányzott a kapitány, a családi okok miatt Belgrádban tartózkodó szerb idegenlégiós Dzsordzsics, de a szurkolók nagy örömére visszatért az eltévelyegni akaró bárányka, az amerikai játékirányító Morris, aki olyan nyolc-tíz kilóval nehezebb ugyan, ám így is csapata legjobbjának bizonyult mind játékban, mind pontszerzésben.

Milyen erősek a többiek?

Az Atlassib két legjobb játékosa (mindkettő amerikai) ott volt a csarnokban, de egyik alig tudott sérült lábára állni, míg a másiknak (irányítójuk) bal keze vált használhatatlanná egyik legutóbbi meccsen. Szakemberek közül néhányan már korábban úgy vélekedtek, hogy az idei Európa-főváros csapata bizony a gyengébbek közé tartozik, viszont a tegnapi meccsen egészen más társaságot láthattunk: hajszálpontosan dobtak kosárra, jól védekeztek a palánk alatt, és akkor szórták a pontokat, amikor annak szükségét érezték. Nos, ezt látván, felmerül a nagy kérdés: milyen lehet a férfi A-osztály többi, nagyon megerősödött csapata?

Leonardo VSK–Atlassib 82–87 (19–26, 18–17, 22–17, 23–27). A legtöbb váradi pontot Lázár és Morris szerezte, a vendégektől pedig Ban volt a legeredményesebb.

Szántó Sándor