Idény eleji formában

Idény eleji formában
Tartalékok, ifjúsági labdarúgók, idegenlégiósok, kétballábasok, sérültek és futballistáknak „álcázott” sportmezbe öltözöttek özönlötték el csütörtökön délután a Városi stadion gyepét a Nagyváradi Bihar FC–Alsókocsobai Izvorul barátságos, előkészületi jellegű mérkőzésen

Tisztelet a kivételnek, a piros-kék váradi klub narancssárga mezébe bújt játékosok többsége nem ütötte meg még a negyedik liga szintjét sem, ezt onnan lehetett leszűrni, hogy ellenfelük éppen ezen a szinten szerepel jelenleg, talán csak annyi különbséggel, hogy ők azt összeszokottabban csinálták… Nem csoda hát, hogy a Bihar FC – 3–1-es félidő után – csupán 3–2 arányban nyert a szívósan és a taktikai utasításokat teljes mértékben betartó alsókocsobaiak ellen. Az első félidőben még csak-csak futballozgattak a vendéglátók (ekkor Ban két ízben, utóbbit tizenegyesből és Rodrigo volt eredményes), ám a szünet után a tartalékok tartalékjainak pályára lépésével nagyon lapossá és unalmassá vált a másodosztályú gárda játéka, csupán két portásba rúgásra és egy kapufára volt erejük.

A Bihar FC összeállítása: Paul – Belcin, Bechiri (szlovén), Ploscar, Lőrincz – Niţă (Târgovişte), Novák, Rodrigo (brazíl), Nelson Texeira (portugál) – Matei (Târgovişte), Ban. Játszott még: Bonta – Indrieş, Pintea, Butuc, Pocian, Bürük (török), Teşan, Tomaz (brazil), Lobonţ, Ţăgulean (Dési Unirea).

A találkozót követően Gheorghe Silaghi egyedül a szlovén Bichiri játékával volt elégedett, valamint további mérkőzéseken szeretné munkában látni Niţăt és Mateit, akik „technikásak, jól bánnak a labdával, de felkészületlenek” – értékelt a tréner. Ugyanakkor Silaghi biztosan nem marasztalja majd Rodrigót, Bürüköt, Nelson Texeirát ésŢătguleant.