Idén is osztottak márciuskát a rendőrök

Akt.:
Több autóst megállítottak a rendőrök,közlekedésbiztonsági tanácsokat és márciuskát adtak ajándékba
Több autóst megállítottak a rendőrök,közlekedésbiztonsági tanácsokat és márciuskát adtak ajándékba
A sokéves hagyományt követve a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedési és bűnmegelőzési osztályához tartozó rendőrök március 1-jén, délelőtt márciuskát osztottak Nagyváradon és a megyében több országúton.

Nagyváradon ezúttal körülbelül 10 közlekedési rendőr és rendőrtanonc volt jelen az akción, járókelő hölgyeket és autósokat állították meg, közlekedésbiztonsági tanácsokkal látták el őket, majd szép napot kívánva egy márciuskát nyújtottak át, az akció a Dacia sugárút és a Transilvaniei kereszteződése előtt néhány tíz méterrel zajlott, 10 órai kezdettel.

A márciuskákat, melyet a rendőrök ajándékoztak a megyében tanuló diákok készítették. A váradi Ioan Slavici Gimnázium, a vaskohsziklási Avram Iancu Főgimnázium, a vaskohsziklási Miron Pompiliu Gimnázium, a vaskohi Nicolae Bogdan Gimnázium, a biharrósai 1-es számú gimnázium, a diófási 1-es számú gimnázium, az 1-es számú vaskohszelestei gimnázium és a felsőmezősi Georgiu Popa Gimnázium több mint 400 diákja készített márciuskákat erre az akcióra. A márciuskákon balesetmegelőzési üzenetek találhatóak román nyelven: ,,Állítsuk meg a közlekedési baleseteket!”, ,,A biztonsági öv életet ment!”, ,,Ne sms-ezz a volánnál!”, ,,Figyelmesen a forgalomban!”, ,,Figyelmesen az átkelésnél!”, ,,Az erőszak nem megoldás!”.

 

Törő Enikő

 

Címkék: ,