Idén is lesz Ki mit tud?

Bihar megye – Negyedik alkalommal szervezi meg a Bihar megyei RMDSZ és a Varadinum Kulturális Alapítvány a Ki mit tud? tehetségkutató vetélkedőt október 13. és november 24. között.

A 2003-ban először megszervezett vetélkedő idővel kinőtte Nagyváradot, s ma már az egész megyét átfogja és többezer fellépőt mozgat meg – közölte a tegnapi sajtótájékoztatón Biró Rozália alpolgármester. Kifejtette: a vetélkedő célja a helyi tehetségek bemutatása, teret biztosítani számukra, hogy megmutassák, amit tudnak.

 

Elődöntők

A vetélkedő keretében nyolc elődöntőt tartanak, október 14-én 14 órától a Bartók Béla Művelődési Házban az Érmihályfalváról és környékéről érkezők mutatkoznak be, október 28-án 17 órától az Ady Endre Magyar Kulturális Központban a székelyhídiak vetélkednek. A Belényes környékiek Várasfenesen mérik össze tehetségüket október 13-án 16 órától, majd október 20-án 17 órától Nagyszalontán tartják meg az elődöntőt. A margittaiak november 3-án 10 órától, az élesdiek november 10-én 10 órától lépnek színpadra. A nagyváradiak november 11-én 10 órától a Velencei Kultúrházban lépnek fel, míg a Nagyvárad környékiek számára idén Szalárdon rendezik az elődöntőt október 27-én 10 órától. A középdöntő november 17-én 10 órától, a döntő pedig november 23-án 16 órától lesz Nagyváradon, a Szakszervezetek Művelődési Házában.

 

Új kategória

Az idei vetélkedő újdonsága, hogy a hagyományőrzés, könnyűzene, tánc és magyar irodalom kategóriák mellett a képzőművészettel foglalkozók is bemutatkozhatnak – mondta Cvikker Katalin szervező. A festészet, garfika, kollázs és fotó területén alkotók munkáit a Tavirózsa Fotóklub tagjainak segítségével értékelik, s ki is állítják ezeket. A nagyváradiak jövő héttől jeletkezhetnek az RMDSZ Sas-palotabeli székhelyén.

A vetélkedő legjobbjait pénzbeli jutalommal és ajándékcsomaggal díjazzák. A csoportok közül az első helyezett 2000, a második 1000, a harmadik 500 lejt vihet haza. Egyéni kategóriában 500, 300 és 200 lejjel jutalmazzák a legjobbakat, míg a gyermekprodukciók első helyzett csoportja 500, az egyéniben legjobb pedig 200 lej pénzjutalmat kap.

 

Pap Melinda