Idén először hazai pályán a szatmári kosarasok

Idén először hazai pályán a szatmári kosarasok
Szerdán 12 órától a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében a Bukaresti Rapidot fogadja a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata. A hazaiak az egyértelmű favoritok.

 

Nem szabad gondot okozzon a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatnak a Rapid legyőzése a szerdai bajnoki mérkőzésen, viszont Dan Fleşeriu edző tanítványainak jól jöhet egy kis lazítás két nehéz hét után. Ez idő alatt ugyanis sokat szenvedett a VSK, ugyanis két aradi vereséget könyvelt el a szatmári együttes, emellett pedig egy nemzetközi bronzérmet érő győzelemmel is büszkélkedhet a csapat. Mint ismeretes, a „piros–fehérek” a Női Közép–Európa Liga elődöntőjében kaptak ki az Aradi ICIM–től, majd a bronzmeccsen a négyesdöntő házigazdáját, a TSV 1880 Wasserburgot győzték le. Az elmúlt hétvégén a Maros–parti együttes ismét verte a VSK–t, ezúttal viszont értékes bajnoki pontokat érő győzelmet ünnepelt az ellenfél.

 

„Kiruccanás”

Ezt a kudarcot felejtetnék a lányok, ugyanis a moráljavításra alkalmas meccset játszanak szerdán 12 órától az Ady Endre utcai teremben. A 19. etap találkozójára a 12. pozíciót elfoglaló Rapidot várja a VSK. A fővárosi csapat viszont kedd este indul Szatmárnémeti irányába az InterRegio–járattal. Ismerve az ország déli részén tomboló téli időjárási körülményeket, remélhetően időben befut majd a szerelvény a szatmári vasútállomásra. A menetrend szerint 9.30 órakor kell érkezzen a vonat, de az utóbbi napokban legalább egy órás késése volt a Bukarest – Szatmárnémeti járatnak. Az állomásról egyenesen a sportterembe jönnek a játékosok, majd 16 órakor indulnak haza, a fővárosba. Bizonyára Dan Militarui edző sem gondolja azt, hogy a VSK otthonából pontokkal térhet haza, valószínűleg ezért szervezte „kiruccanóra” csapata szatmári programját. Fleşeriu viszont bízik abban, hogy a Rapid jó edzőpartnere lesz a csapatának, hiszen a szatmári lányok egy olyan összecsapásra készülnek, amelyet jó lenne megnyerni február 11–én. A 21. fordulóban ugyanis a CSM Târgovişte lesz a VSK ellenfele, addig még lesz egy „tréningmeccs”, február 9–én a Brassói Olimpia ellen.

Ami biztos, Claudia Pop kihagyja a szerdai találkozót, sérült térdét ugyanis egy bukaresti szakorvos vizsgálja. Viszont a szatmári közönség a csapat idei első hazai mérkőzésén megismerkedhet a két újonccal, Khadijah Whittingtonnal és Shanika Freemannel, illetve először láthatják majd a szatmári pályán a VSK mezében a kökényesdi születésű Mészáros Anitát is.

 

Mérkőzések

Női kosárlabda, A–osztály, 19. forduló: Szatmárnémeti VSK – Rapid, Poli Iaşi – Gyulafehérvári CSU, Marosvásárhelyi Nova Vita – SCM Craiova, Temesvári Danzio – Nagyváradi U VSK, Kolozsvári U – Aradi ICIM, CSM Târgovişte – Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC, Bukaresti Olimpia – BCT Alexandria. Február 22–én rendezik: Sportul Studenţesc – Brassói Olimpia.