Ideiglenesen bezárták az ingyenkonyhát

Kovászna megye – Ebben a hónapban, javítási munkálatok miatt zárva tart a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal által működtetett ingyenkonyha, így maga kell előteremtse a napi ebédjét az a mintegy 200 többgyermekes család, vagy egyedülálló személy akik eddig itt étkeztek.

Tankó Vilmos a Szociális Igazgatóság vezetője elmondta: javítási munkálatok és fertőtlenítés miatt júliusban be lesz zárva a konyha.
A szűkös költségvetés miatt nagyobb beruházást nem tudnak végezni, de a helyiséget kimeszelik, kicserélik a nyílászárókat, csempéznek.
A XIX században épült ingatlan teljes körű restaurálásra szorulna, de erre nincs anyagi lehetőség. Tankó szerint a legjobb megoldás a lebontás és újraépítés lenne, de ehhez sok pénzre lenne szűkség.
Terveinket nem adjuk fel, figyeljük a pályázati kiírásokat és, amint megfelelőt találunk elkészítjük és leadjuk a dokumentációt- hangsúlyozta az igazgató.
Az egy hónapos szünet alatt a családok maguk kell előteremtsék a napi betevőt, ami az illetékesek szerint nem fog gondot jelenteni, hiszen nyáron több a munkalehetőség mint a hideg évszakban.
Építkezéseknél, mezőgazdaságban lehet munkát vállalni, napszámmal is lehet annyi pénzt keresni, hogy legalább a család élelmiszerszükségletét ki tudják elégíteni, megtudják vásárolni- véli Tankó.