Idegenlégiósokkal erősödtek a halak

Idegenlégiósokkal erősödtek a halak
A tilalom előtti utolsó hétvége kezdődött ma, egy utolsó lehetőség arra, hogy a sporthorgászok kiéljék szenvedélyüket. Hétfőtől ugyan is életbe lép a tilalom.

Április 14-től életbe lép a majd két hónapig tartó, általános, sík- és dombvidéki vizekre egyaránt érvényes horgászati tilalom, ezért hétfőtől még a vérbeli paducolók is csak két lehetőség között választhatnak: vagy a tavakra szorulnak, vagy az otthoni kényelmes fotelt választják. Persze a „horgászpokol” nem teljesen fekete, még a kárászozás is ezerszer jobb a semmittevésnél, és lehetsz akár a világ legjobb folyóvízi halvadásza, akkor is kivágysz a vízre, ha abban nincs más, mint ebihal. A jó hír az, hogy nem kell hatvan napig tartó elvonásban szenvedni, mert a tilalom idején négy tavon szabad lesz pecázni.

Horgász–pikkelyes csata

Ezt a tényt számításba véve a múlt héten többtonnányi hallal „megerősítették” a négy megpecázható tóban lévő halcsapatokat. Remélhetőleg a horgászok nem óvják meg az egyesületnél a halrajok ilyeténképpeni megerősödését, s két hónapig képesek lesznek állni a sarat a pikkelyesekkel szemben… A bihari pecásokat ismerve úgy gondolom, hogy még nem született meg az a hal, amelyik elől a sporik meghátrálnának.

Félretéve a viccet, így két nappal a nagy horgász–pikkelyes „csata” előtt, mint a játékvezetők egyike, arra kérném a küzdő feleket, hogy mindvégig sportszerűen csatázzanak: a halak ne ragadják el orvul a gazdátlanul maradt pecabotot, s még akkor se vigyék rejtekhelyükre a nagy Ho-Ho horgait, ha az csak masnival kötötte fel azokat a zsinórra.

Görbüljön a bot

A horgászok ne rugdossák, és főleg ne dugdossák az ellenfelet, sem a csizmaszárba, sem a pótkerék mellé, sőt a ponty bajuszát se nyirbálják le az ollóval, mert azért piros lap és hosszú eltiltás vár. A „kiállítás” miatt a pecás nem térhet vissza a vízpartra, csupán a lelátónak álcázott kukoricásban foglalhatnak helyet…

Aki tehát kifizeti a 30 lejes pótdíjat, az hétfőtől már pályára léphet Váradlesen, Fegyverneken, Szentimrén és Diószegen, és görbüljön a bot, dagadjon a szák!

Ács Tibor