Idegenben a bihari II. Liga

A labdarúgó második liga mai, XXVIII. fordulójában mindkét bihari csapat idegenben lép pályára. A Nagyszalontai Liberty Caracalon, a Bihar FC pedig Vajdahunyadon „gyûjtögetne” pontokat.

A hajdúvárosiak a sereghajtó Caracal FC otthonából szeretnék mindhárom pontot elhozni ma délelõtt, s erre minden esélye meg is van Selymes Tibor edzõ gyõzelmi ágon levõ tanítványainak. A Liberty a két legutóbbi fordulóban (elõbb Tordán, majd Nagyszalontán) hat pontot és hat gólt szerzett, s magabiztosan õrzi ötödik helyét a bajnoki tabellán. A valószínû kezdõcsapat: Szász – Mila, Lipa, Rosca, Tegzes – Iambor Mandru, Deaconescu, Ianc – Birtalan, Bud. A mérkõzés játékvezetõje: Emil Voicu (Bákó), partjelzõk: Dan Rosu (Bukarest) és Székely Gyula (Kolozsvár). Szövetségi megfigyelõ: Traian Marcu (Nagyszeben).

Ifjúságiakkal erősebbek?

A Bihar FC a vesztes pitesti-i mérkõzését követõen ismét idegenben szerepel, ezúttal Vajdahunyadon a helyi Corvinul lesz az ellenfelük. A valamikor az élvonalban is komoly szerepet betöltõ, válogatott játékosokat is adó, jelenleg az utolsó elõtti helyen tengõdõ csapat mára már csak árnyéka önmagának, s egyre valószínûbb, hogy nem menekül meg a kieséstõl. Talán ezért is szeretné kerete minden, bizonyítani óhajtó ifjúsági játékosát pályára küldeni Gheorghe Silaghi váradi szakirányító. Várható összeállítása: Lipitor – Musca, Ambrus, Lõrincz – Mihu, Achim, Pocian – Andor, Ayza, Novák. Játékvezetõ: Victor Berbecaru (Ramnicu Valcea), Constantin Por (Szatmárnémeti) és Daniel Demetrescu (Ramnicu Valcea). Szövetségi megfigyelõ: Mihail Mircea (Bukarest).

Szántó Sándor