ERDON Helyi hírek

2007.06.29. 11:37

Óriási túljelentkezés az állásbörzén

<p>Kolozs megye - Pénteken indítja állásbörzéjét Kolozsváron a Nokia. Az álláshirdetésekre a kolozsvári munkaelosztó hivatal adatai alapján mindeddig 6000-ren jelentkeztek, ami tizenkétszeres túljelentkezésnek felel meg.</p>

A pályázók tömege akkora a munkaelosztó irodái körül, hogy a járókelőnek az a benyomása, tétmeccset játszanak a közelben lévő kolozsvári labdarúgóstadionban.

2007 végéig a finn telefongyártó cég megközelítőleg 500 személyt alkalmaz,. míg jövőre, a Kolozsvárhoz közeli Zsukon mobiltelefon-összeszerelő üzemet indító Nokia alkalmazottainak száma meghaladja majd a 3000 főt.

A cég által meghirdetett ötszáz munkahelyből 100 munkakör szól felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek, további négyszáz középiskolai végzettséggel rendelkezőknek, de keresnek szakképzetleneket, technikusokat, mérnököket, fejlesztési szakértőket, humánerőforrás-, logisztikai szakembereket és menedzsereket is.

Nokia 2008-ra tervez újabb állásbörzét. A mostani munkahelyekre a munkaügyi hivatal adatai szerint olyanok is pályáznak, akik nem Kolozs megyei lakosok..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!