ERDON Helyi hírek

2010.04.15. 09:46

Megújított együttműködési megállapodás

<p>Kolozsvár - Megújította együttműködési megállapodását a szamosújvári Téka Alapítvány és a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány, a mezőségi magyar nyelvű oktatás biztosítása érdekében.</p>

A két intézmény vezetősége elemezte a tíz éve megfogalmazott stratégiát, amelynek eredményeként létrejött egy  mezőségi oktatási rendszer. Ez összehangolt és tervszerű módon, hosszútávon  biztosítja a mezőségi szórványközösség anyanyelven történő oktatásását. Az elmúlt 10 év alatt  250  gyerek tanulhatott és tanul magyarul. Felépült két korszerű kollégium,  amelyek civilizált életkörülményeket és a minőségi oktatást biztosítanak.

Létfontosságúnak tartják, mind a szamosújvári Mezőségi Iskola központ felépítését és megvalósítását, mind a kolozsvári mezőségi egyetemisták számára létrehozandó bentlakás felépítését.

A két intézmény megállapodott  abban, hogy közösen elemzik az  oktatási törvény eredményezte  új helyzetet a térségben, és megerősítették azon elhatározásukat, hogy továbbra is közösen döntenek a megoldásokról annak érdekében, hogy minden mezőségi magyar gyermek anyanyelvén tanulhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!