I. Liga: Rangadó Bukarestben

I. Liga: Rangadó Bukarestben
Mintegy 18 ezer nézőre számítanak a szervezők a román élvonal 21. fordulójának rangadójára, a Steaua – Kolozsvári CFR meccsre. Szakemberek a bajnokság döntőjeként is emlegetik a találkozót.

Már a hét elején az összes belépőjegy elfogyott a román labdarúgó I. Liga 21. fordulójának rangadójára, a Bukaresti Steaua – Kolozsvári CFR találkozón így várhatóan telt ház lesz. Az árúba bocsájtott 12 ezer jegy két nap alatt elfogyott, a fővárosi alakulat pedig további hatezer bérletes szurkolóra számít a vasárnap esti meccsre. A kolozsváriak csak 500 jegyet kaptak a rangadóra.

A CFR játékosai egyébként már több napja Bukarestbe tartozkodnak. Csütörtök este a Román Kupa viadalokban negyeddöntőt játszottak a Brassói FC ellen a Dinamo Stadionban. Ez az ötnapos „kiruccanás” 70 ezer eurójába került az együttes tulajdonosának, Pászkány Árpádnak.

Az I. Liga hétvégi fordulójának másik érdekes mérkőzését Mioveniben játszák: a táblázat alsó felévben tanyázó Dacia azt a csapatot fogadja, amelyet szerdán a kupavidalokban búcsúztatott. Éppen ezért a szakemberek is úgy gondolják, hogy a Dinamót a visszavágás vágya fűti.

Az élvonal 21. fordulójának küzdelmei egyébként péntek este a Ceahl[ul Piatra Neamt – Konstancai Farul találkozóval kezdődik (19 óra, Telesport). Ez az etap hétfő estig elhúzódik.

Szombati program: Besztercei Gloria – Vaslui (13.30, Naţional Tv), Kolozsvári U – UTA (15.30, Telesport), Dacia Mioveni – Dinamo (20.45, Antena 1).
Vasárnap játszák: U Craiova – Pandurii Tg. Jiu (14 ó., TVR 1), Gloria Buzău – Poli Iaşi (14.45, Telesport), Galaci Oţelul – Rapid (15.30, Naţional Tv), Steaua – Kolozsvári CFR (20.30, Kanal D).
Hétfőn: Temesvári Stiinţa – Unirea Urziceni (20.30, Kanal D).

 

Kapcsolódó cikkek:

  • A CFR is csatlakozott az elődöntő mezőnyéhez
  • Steaua – CFR: elfogytak a jegyek
  • Román Kupa: búcsúzott a Dinamo