I. Liga: Az 1–1–esek napja

I. Liga: Az 1–1–esek napja
Mindhárom, szombaton rendezett I. ligás labdarúgó–mérkőzés 1–1–es döntetlenül zárult. A román élvonal 29. fordulójában az U Craiova – Galaci Otelul, a Ceahlaul Piatra Neamt – Dacia Mioveni és a Temesvári Stiinta Poli – Dinamo mérkőzéseket rendezték.

A szombaton pályára lépő egyetlen fővárosi alakulat győzelmi szándékkal utazott a bánsági városban, ugyanis az elmúlt fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget a kieséső–zónától így megszabaduló Pandurii Tg. Jiutól. Azonban a Dinamo csak döntetlent tudott elérni a Stiinta otthonában. A Vöröskutyák gólját egyébként Danciulescu szerezte, így a román élvonal minden idők góllüvő listáján felkapaszkodott az 5. helyre, ezzel megelőzve a román szövetség (FRF) jelenlegi elnökét, Mircea Sandut. Danciulescu a jelenlegi idényben a 16-ik gólját szerezte, a pályafutása során pedig 168-ik találata az élvonalba. A minden idők góllövő listáját egyébként Dudu Georgescu vezeti 252 góllal, Rodion Camataru pedig alaposan lemaradva, 198 góllal őrzi második helyét Marin Raduval (190) szemben.

A forduló rangadóját egyébként Kolozsváron rendezik, ahol a CFR a Rapidot fogadja. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a kolozsvári Vasútasok elnöke, Iuliu Muresan elmondta: az edző, Ioan Andone biztos marad a csapatnál, nem menesztik kudarc esetében sem. Andone egyébként az elmúlt hetekben hosszabított meg szerzősét a CFR vezetőivel: az új kontraktus 2010–ben jár le. „Stabilitást szeretnénk a klubnál. Egy esetleges kudarc esetében nem lenne helyes fejvesztve menesztenünk az edzőt. Andone nagyon jól beileszkedett az itteni környezetbe” – mondta Muresan.

I. Liga, 29. forduló

U Craiova – Galaci Otelul 1–1 (1–1)

Gólszerzők: M Dina (42.), illetve Paraschiv (16.)

Ceahlaul Piatra Neamt – Dacia Mioveni 1–1 (0–1)

g.: Gmandia (70. – 11–esből), illetve Neagoe (7.)

Temesvári Poli Stiinta – Dinamo 1–1 (0–0)

g.: Vrsic (67.), illetve Danciulescu (64.)

Vasárnap

Konstancai Farul – Sporting Vaslui (16.45, TVR 1)

Poli Iasi – UTA (17.30, Telesport)

Pandurii Tg. Jiu – Unirea Urziceni (18.30, National Tv)

Kolozsvári CFR – Rapid (20.30, Kanal D)

Hétfő

Gloria Buzuu –Besztercei Gloria (16 óra, Telesport)

Steaua – Kolozsvári U (20.30, Antena 1).