HYPERSPACE-INTERJÚ: PAN-POT

HYPERSPACE-INTERJÚ: PAN-POT
Hogy vagytok és hol vagytok most éppen? Thomas: Péntek lévén szokás szerint egy reptéren vagyunk, várjuk, hogy beszállhassunk és irány Moszkva! Tassilo: Én fáradt vagyok. 🙂

Idén ünneplitek a Pan-Pot tízéves fennállását és annak idején egy technikai kütyüről neveztétek el magatokat. Még mindig fontos szerepet tölt be az életetekben a ‘Panoráma Potméter’?

Tassilo: Mint a Pan-Pot része, természetesen nagyon fontos! Elképesztő, hogy mi lett mára abból a pici kis eszközből! 🙂

Thomas: Igen, tíz őrületes, fantasztikus és izgalmas éve alkotunk együtt és remélhetőleg még sok jó év áll előttünk! Tele vagyunk tervekkel, különösen az új kiadónk terén, ami most a legfontosabb a Pan-Pot mellett.

Hogyan emlékeztek meg erről a különleges évfordulóról a hivatalos fellépéseken kívül? Családi buli, dilis éjszaka a barátokkal?

Thomas: A család és a barátaink mindennél fontosabbak számunkra, ezért annyi időt töltünk velük és az ünnepléssel, amennyit csak lehet!

Tassilo: Igazából több nagy parti volt már Thomas lakásán.. 🙂

Mostanság indul el a kiadótok, a Second State (‘második állapot’) – a névválasztás netán egy új és az eddigiektől különböző zenei korszak eljövetelére utal?

Tassilo: Igen is és nem is. Nem, mert feltett szándékunk ragaszkodni a gyökereinkhez; és igen, mert fejlődni szeretnénk. Magunkban és zeneileg is. A lényeg, hogy olyan zenét írjunk, amit élvezünk, és momentán imádunk stúdiózni, meg különféle dolgokat kipróbálni.

Thomas: A Second State sokkal több számunkra egy szimpla kiadónál. Inspiráló otthont teremtünk általa nemcsak a magunk, de a hasonlóképp gondolkozó művészek számára is. Persze, még nagyon az elején vagyunk, meglátjuk, hogyan működik a dolog.

Mennyire vagytok elégedettek a karrieretekkel? Hiányzik bármi, amit még el szeretnétek érni? Ha igen, mi?

Tassilo: Én nagyon elégedett vagyok azzal, amit eddig elértünk; főleg azzal, ahogy elértük! Ugyanakkor messze nem vagyok elégedett semmivel, ez a rossz szokásom, gyengeségem, és egyben a motorom: azt gondolom, hogy minden jobb lehet, legalábbis majdnem mindig. Ne érts félre, imádom, amit elértünk, csupán iszonyat lelkes vagyok az új dolgokat illetően, és hát kissé perfekcionista is. 🙂

Úgy vélem, hálásak lehetünk azokért a lehetőségekért, amelyeket kaptunk és amelyek idáig vittek minket. Mégis igazad van a kérdéssel, mert sok dolog akad, amit még szeretnénk megélni a jövőben. Nem tudnám megmondani, hogy mi is ez pontosan, hogy mi hiányzik, de annyi nagyszerű hely van még, ahol nem jártunk; annyi inspiratív művész, akikkel találkozni szeretnénk…

Thomas: …és én változatlanul szeretnék bulizni egyet fent az égben egy Jumbo Jeten (Boeing 747)! 🙂

Melyik a kedvenc saját zenétek és miért az?

Thomas: Nagyon szeretem a ‘Crank and Apocalyptic’-et, de kedvencet nem igazán tudnék megjelölni.

Tassilo: Tényleg nehéz kiválasztani, hiszen olyan gyakran halljuk mindegyiket. Én inkább azt várom, mi lesz a következő! Jelenleg produktívabbak vagyunk, mint korábban bármikor, és az eredmény is meggyőző! 🙂

Honnan jön az inspiráció?

Tassilo: Ezt a kérdést mindig nehéz megválaszolni, mivel minden, ami körülötted történik, hatással van rád. De hogy konkrétabb legyek: amióta beköltöztünk az új stúdióba, rengeteg zenésszel dolgozunk együtt, hihetetlen zenei ‘cserekereskedelem’ zajlik nap mint nap, produktív emberekkel, én ezt nevezném a legnagyobb inspirációnknak most!

Thomas: Mindig járj nyitott fülekkel és szemekkel! A zenénk a Világ techno-remixe, úgy, ahogy mi látjuk. 🙂

Jártatok már Budapesten, mire emlékeztek a városból és az itt élőkből?

Thomas: Budapest isteni! Imádom!

Tassilo: Többször voltunk Budapesten és mindig remek élményekkel gazdagodtunk. Zeneileg nyitottak vagytok, és ennél nincs fontosabb számunkra. A város is kedves, kényelmes ott lennünk.

Mit tudtok a Hyperspace-ről? Várjátok?

Thomas: Ismerjük olyan djk elmondásaiból, akik már játszottak a Hyperspace-en, és igencsak jó élményekről számoltak be! 🙂

Tassilo: Nem beszélve a 2013-mas ‘aftermovie’-ról! Baromi jól néz ki, csakúgy, mint az idei line up, úgyhogy naná: nagyon várjuk!!

www.pan-pot.net

www.facebook.com/panpotofficial

www.hyperspace.co.hu

www.facebook.com/hyperspacehungary

Címkék: ,