HVIM–lakossági fórum volt Érmihályfalván

HVIM–lakossági fórum volt Érmihályfalván
Bihar megye – A napban lakossági fórumot szervezett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) Érmihályfalván, melyen a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP-képviselője is jelen volt.

A lakossági fórumnak keresztelt összejövetelen mintegy 30 személy jelent meg az érmihályfalvi Padlás Galériában, kiknek mintegy fele volt helybeli – ez közben a szónokok egyik kérdése alapján derült ki. A megjelenteket Lokodi Ferenc, a HVIM alelnöke, partiumi és erdélyi elnöke köszöntötte. Bevezetőjében ismertette az Érmelléket  földrajzi, történelmi és gazdasági szempontból, megállapítva, hogy „egy szebb jövőért” nagyon fontos lenne a régió önrendelkezése. Két javaslatot  is előadott: 1. a térséget „disztingváltan kellene támogatni, még mielőtt egy közel-keleti érdekeltség ráteszi a kezét”; 2. minden magyar nemzeti ünnep legyen államilag elsimert, és munkaszüneti nap.

Érmellék: EP-napirend

Ezek után, azzal a megjegyzéssel, hogy a Jobbik képviselői nem „kétharmaddal a hátuk mögött” jönnek azért hozzánk, hogy megmondják, mi a jó nekünk, hanem valóban szóbaállnak az emberekkel, átadta a szót Szegedi Csanádnak. A Jobbik EP-képviselője kiemelte, hogy pártja az első, mely irodát nyitott a határon túl, azzal a céllal, hogy közvetlenül tudjon kapcsolatot teremteni a lakosokkal. Kifejtette: a nemzetegyesítést nem határok felett, hanem határok nélkül képzeli el, míg az érmelléki és székelyföldi autonómia követelése során az úgynevezett északi-korridort is figyelemmel kell kísérni. A Jobbik az Érmellék autonómiájának kérdését még Tőkés Lászlót is megelőzve vetette fel az EP–ben, emlékezetett, a továbbiakban pedig önálló napirendé  szeretné emelni a témát.

Jönnek mások is

A politikus a Fidesz legnagyobb riválisának nevezte pártját, melynek a következő választásokon jöhet el az igazi ideje. Erre azért lát esélyt, mert „az emberek igazi gondjaival” foglalkoznak, és itt tételesen említette a cigánybűnözést, a bankpolitikát, a multicégek terjeszkedését, a közel-keleti érdekszféra előretörését. Szegedi Csanád után Toroczkai László, a HVIM elnöke tartott előadást ugyancsak politikai kérdésekről, kifejtve, hogy a szerinte eddigi deffenzív politizálást offenzivvá kellene tenni. A fórum közben, más elfoglaltságára hivatkozva, távozott Szegedi Csanád, aki Lokodi Ferenctől egy Bogdánffy-emlékérmet vehetett át. Az EP-képviselő szorgalmazta a határon túliakkal a szoros kapcsolattartást, és megígérte, hogy erdélyi és partiumi látogatásaikkal ehhez Vona Gábor Jobbik-elnök, és Morvai Krisztina, a párt másik EP-képviselője is hozzájárulnak majd.