Huszonkét dal a Dream Theatertől

Huszonkét dal a Dream Theatertől
Első válogatáslemezével jelentkezett az amerikai Dream Theater együttes. A 20 éve fennálló, rendkívül színvonalas rockcsapat kétlemezes, 22-számos albummal kedveskedett rajongóinak.

A nem túlzottan titokzatos című album, a Their Greatest Hit (…And 21 Other Pretty Cool Tracks) a jól ismert banda első válogatáslemeze. A kiadvány több mint kétórányi anyagot tartalmaz. Nem a teljes életműből válogattak a zenészek: az 1991–2005 között megjelent progresszív rockos korszakuk számait gyűjtötték össze és hozzá csapták több ritka felvételüket, valamint egyes kislemezeik B oldalának néhány dalát. Három dalt – a Pull Me Undert, a Take The Time-ot és az Another Day-t újramixelt változatban kaphatják meg a rajongók. Az újrakeverést Kevin Shirley, a zenekar régi barátja és hangmérnöke végezte el. A dupla album The Dark Side című lemezén a kemény, a The Light Side című második korongon a melodikus hangzás dominál. A lemez megjelenéséhez turnét ígér a zenekar menedzsmentje, de a Dream Theater tulajdonképpen tavaly nyár óta folyamatosan úton van: a Systematic Chaos című legutóbbi sorlemez anyagával turnézik. A Systematic Chaos jól sikerült lemez volt, a Billboard 200-as albumlistáján a 19. helyezésig jutott.

Nem slágerzene

A James LaBrie (éneks), John Myung (basszusgitár), John Petrucci (gitár, ének), Mike Portnoy (dob és ének) valamint Jordan Rudess (billentyűsök) alkotta együttes tíz évvel ezelőtt járt először Magyarországon, legutóbb tavaly léptek fel Budapesten. A magát a progresszív metál stílushoz soroló Dream Theater jazzt és klasszikus zenét is „felhasznál”. A nem kifejezetten slágerzenét játszó zenekar lemezeiből sok millió fogyott. Score című DVD-jük listát vezetett.