Huszonhét pontos előnnyel várják a visszavágót

Másfél hét leforgása alatt harmadik alkalommal játszik a Nagyváradi U VSK ellen a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata.

Kedden 11.30 órától a Román Kupa negyeddöntőjének visszavágóját rendezik a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében, Dan Fleşeriu edző tanítványai pedig 27 pontos előnnyel várhatják párharc utolsó meccsét.
Mint ismeretes, a két együttes a bajnokságban február végén játszottak egymás ellen: akkor a szatmáriak 68–62–re győztek hazai pályán. Az elmúlt héten a kupaviadalok első mérkőzésén pedig sima 75–48 arányú szatmári siker született.
Elvileg ezúttal sem kéne gondot okozzon a nagyváradi együttes legyőzése. Azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a Fleşeriu–csapat játékosai erőnlétileg és lelkileg is „hadilábon  állnak”: Hardy, Pricop, Urse–Ivan, Ciocan és Claudia Pop is sérült, a csapat pedig egy kiütéses bajnoki vereség után lépnek ismét pályára. Ráadásul az előbb felsoroltak közül az előbbi négy kosaras nem is biztos, hogy vállalja a keddi játékot.

Román Kupa
Negyeddöntő, 2. mérkőzés (zárójelben az első mérkőzés eredménye)
kedd
Szatmárnémeti VSK – Nagyváradi U VSK (75–48).
Szerda
Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC – Kolozsvári U (66–48)
Gyulafehérvári CSU – Bukaresti Olimpia (67–81)
MCM Târgovişte – Aradi ICIM (87–59).