ERDON Helyi hírek

2008.03.26. 12:30

A nagy bummra vágynak

<p>Bihar megye - Bár a Román Kormány igen megszigorította a petárdaárúsítást és használatot tavaly év vége felé és tetemes büntetést helyeztek kilátásba, sőt róttak is ki azokra, akik szilveszter előtt három napnál korábban, vagy engedély nélkül árultak petárdákat, ennek ellenére jól jövedelmező üzletről lévén szó, sokan kockáztattak akkor is és kockáztatnak ma is</p>

Az említett törvényben nem csak az árúsok, hanem a Szilveszter után robbantgatókra is vonatkozik. Petárdát Szilveszter után nem szabad robbantani, még akkor sem, ha azt törvényesen vásárolta az illető, és esetleg Szilveszterről maradt meg. Tüzijátékot is csak szakcég bevonásával és külön engedéllyel lehet rendezni az év folyamán. Ennek ellenére a felhasználók közzül is van aki kockáztat. Egyik idős nagyváradi olvasónk jelezte a napokban, hogy március 21-én, vagyis húsvét előtti nagypénteken, este 22 óra tájban a Gyermekkórház melletti játszótéren nagy rakétázást rendeztek. Idős olvasónk nagyon felháborodott ezen, mert szerinte nem a Gyermekvárosban van az ilyesminek a helye és a betegek, meg a környéken lakó idős emberek inkább csendre, nyugalomra vágynak.

Érdeklődtünk a nagyváradi Városházán, hogy adtak-e negedélyt tüzijáték rendezésére? Megtudtuk, hogy ilyen engedélyt nem adtak ki mostanában, a városvezetés sem rendezett tüzijátékot a Gyermekvárosban, úgyhogy csakis illegális tevékenységről lehet szó, ami fel kellett volna keltse a rendőrség érdeklődését. Mert közhelyként hangzik ugyan de sajnos igaz: minden törvény annyit ér, amennyit betartanak, betartatnak belőle. Az lenne az igazi nagy bumm, ha jól megbüntetnék a durrogtatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!