Húszéves jubileum Várad-Velencén

Húszéves jubileum Várad-Velencén
Nagyvárad- Immár 20. alkalommal szervezett szilveszteri táncmulatságot a római katolikus kultúrotthonban az RMDSZ nagyvárad-velencei körzete. A sikeres rendezvényen visszatérő vendégek is voltak.

 

A magunk mögött hagyott esztendőben immár 20. alkalommal rendezett szilveszterkor táncmulatságot az RMDSZ nagyvárad-velencei körzete. Cservák Miklós elnöktől megtudtuk, hogy 1992-ben úttörőként ők szerveztek legelőször ilyen típusú, nagyobb szabású magyar összejövetelt, azt követően, hogy két évig tartó fáradságos munka után fel lett újítva a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthon. Ezért a körzeti elnök ismét köszönetet mondott az akkori közreműködőknek, hiszen- mint fogalmazott- ez tette lehetővé, hogy az elmúlt két évtizedben számos emlékezetes esemény helyszínéül szolgáljon a művelődési ház.

A legutóbbi óévbúcsúztató bulin körülbelül 180 személy volt jelen, nem csupán Váradról vagy a megyéből, hanem a határ túl oldaláról, sőt Németországból is érkeztek résztvevők. Színvonalasan megterített asztalok várták őket, az esti nyolc órai gyülekező után fél órával pedig már az előételt szolgálták fel a házigazdák. A 16-20 fős baráti asztaltársaságok tagjai közt visszatérő vendégeket is lehetett látni, akik néhány év távolmaradás után ismét idevágytak, valószínűleg amiatt, mert emlékeiket felidézve arra a következtetésre jutottak, hogy Várad-Velencén érezték a legjobban magukat.

Dupla éjfél

A talpalávalót Veres László háromtagú zenekara szolgáltatta: népszerű magyar- és világslágerek eljátszásával járultak hozzá a felhőtlen szórakozáshoz. Ahogy Erdélyben, illetve a Partiumban megszokott dolognak számít, a jelenlevők a román és a magyar éjfélt is megünnepelték.

Tizenkét óra előtt néhány perccel Cservák Miklós üdvözölte az egybegyűlteket, kiemelve annak fontosságát, hogy jelen esetben több tucatnyi magyar együtt van. Ezután a székely himnusz csendült fel, majd fél egy óra körül Biró Rozália szenátor és Szabó Ödön parlamenti képviselő is megtisztelték jelenlétükkel a résztvevőket. Magyar éjfélkor Meleg Vilmos nagy hatású Himnusz-szavalata csalt könnyeket sokaknak a szemébe. Nem szabad megfeledkeznünk a tombolákról sem, ugyanis négy értékes díjat sorsoltak ki: egy mikrohullámú sütőt, egy robotgépet, egy grillsütőt és egy vízmelegítőt. A jó hangulatú összejövetel a hajnali órákban ért véget: 6 óra körül a legtöbben úgy köszöntek el egymástól, hogy jövőre veletek ugyanitt. A sikeres lebonyolításért Cservák Miklós ezúton is köszönetet mond segítőkészségükért a várad-velencei RMDSZ választmányi tagjainak és szakácsnőknek is.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,