Huszár István jelölteti magát polgármesternek

Huszár István jelölteti magát polgármesternek
Csütörtökön délután a várban választmányi gyűlést tartott az RMDSZ nagyváradi szervezete. Huszár István alpolgármester, városi elnök bejelentette: jelölteti magát a polgármesteri tisztségre.

Huszár István alpolgármester, városi RMDSZ-elnök javaslata alapján a választmányi tagok megszavazták, hogy a küldöttek keretszáma 47-ben legyen meghatározva, a polgármesteri, illetve önkormányzati képviselői tisztségre pályázók pedig március 1–25. között nyújtsák be a szükséges dokumentációkat, hogy aztán az április 15-i gyűlésen rangsorolják őket.
Az elöljáró arra hívta fel a figyelmet: sokkal erősebb képviseletet szeretne a következő ciklusban, és ezt véleménye szerint csak egységesen lehet elérni, tehát az az üzenete a váradi magyarság számára, hogy erősödni kell, nem gyengülni. Azt is mondta: alpolgármesterként nehéz év áll mögötte, sok akadályt kellett legyőznie, de az, hogy az emberek bizalommal fordultak hozzá és a csapatához, azt jelzi számára, hogy érdemes dolgozni, és szükség van arra, hogy ott legyen. Hangsúlyozta: ezzel együtt természetesen sok még a tennivaló, kötelesség- és feladatszerűen fel kell vállalni azoknak a problémáknak a megoldását, melyeket írásban vagy szóban jeleznek az emberek közvetlenül neki, vagy a körzeteken keresztül. Úgy fogalmazott: nem ígéri, hogy lehozza majd a csillagokat az égről, de mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyarok otthon érezzék magukat Váradon. A csapatát a megújulás, a tisztaság és az odaadás jegyében állítja össze, és konstruktív, erős profilú kampányt szeretne folytatni azt tartva szem előtt, hogy őneki minden nagyváradi magyar embert kell képviselnie.

Ciucur Losonczi Antonius