Húsvétváró interaktív vallásóra

Húsvétváró interaktív vallásóra
Szerda délután bihardiószegi roma gyerekeket látogatott meg a közelgő húsvét alkalmából Tőkés László EP-képviselő, aki az igei üdvözlet mellett ajándékokat is átadott.

A bihardiószegi általános iskola Argesului utcai épületében (a Zichy kastéllyal szemközt) szerda délben a II. D. osztály tanulói (tanító Szabó Tünde), bár ők délelőttösök, nem siettek haza, hanem a teremben őket váltó III. D. (tanító Szabó Annamária) tagjaival együtt várták a vendégeket, vallásos dalokat énekelve Nagy Ilona vallástanárnő vezetésével. “Békesség Istentől” – köszöntötték a gyerekek a belépő Tőkés László EP-képviselőt és kíséretét. Utóbbi tagja volt Nagy József Barna, az EMNT régióelnöke, aki elöljáróban elmondta: ha nem is túl gyakran, de lehetőségeikhez mérten igyekszenek rendszeresen felkeresni, megajándékozni a roma gyerekeket. A továbbiakban Tőkés László olvasta fel azt a bibliai idézetet, melyben Jézus tanítványaival tengerre száll, és lecsillapítja annak háborgását.

Ajándékozás

Innentől egy interaktív vallásóra kezdődött, melyben a politikus-lelkész a húsvét jelentőségéről beszélt, annak üzenetéről, miszerint Jézus legyőzte a halált, buzdítva ezáltal arra, hogy mi is legyünk bátrak. Megfigyelhető volt, hogy Tőkés László bármilyen kérdést tett fel, a gyerekek magabiztosan, helyenként cserfesen társalogtak, minden kérdésre tudtak válaszolni – tanítóik és vallástanárnőjük dicséretére legyen mondva. A rögtönzött vallásóra végén közös éneklés volt, a lelki ajándék után következett a kézzel fogható: előbb egy húsvéti üdvözletet kaptak a gyerekek, majd édességekből álló csomagot, benne természetesen csokinyúllal és -tojással. Végezetül közösen mondták el a Miatyánkot, ami után máris bontogatták a csomagokat a gyerekek, miközben a rájuk váró szülők a vendégekkel elegyedtek szóba.

Rencz Csaba