Húsvéti játszóház volt a bábszínházban

Számos tevékenységgel készültek a gyermekek számára
Számos tevékenységgel készültek a gyermekek számára
Nyuszi ül a Bábban elnevezéssel szervezett húsvéti játszóházat a nagyváradi Lilliput Társulat kedd délután az Árkádia Bábszínházban, az eseményen körülbelül 150-en vettek részt.

Hangos gyermekzsivaj töltötte be az Árkádia Bábszínházat kedd délután, a társulat tagjai számos tevékenységgel készültek a gyermekek számára. A Nyuszi ül a Bábban programot már több éve megszervezik, nagy népszerűségnek örvend, ezért a hagyományt idén is folytatták, évről-évre bővítették a tevékenységek listáját.

A program délután 5 órakor kezdődött, kézműves műhely, tojásfestés és játszósarok várta a gyermekeket, valamint a társulat öt tagjából verbuválódott MeseBand lépett fel zárásként. A kézműves műhelyben „tojásból kikelő csibét” készítettek, valamint tojásfára akasztható papírtojáskákat. A játszósarok igen népszerűnek bizonyult, ami nem is csoda, hiszen számos érdekes játékkal találkozhattak a résztvevők, volt labirintus, nyuszietető tábla, memóriatábla, sziszifuszi hegymászó, rakoncátlan nyúl, tojásgolf, tangram és tandem sí is.

Lélek Sándor Tibor, a Lilliput Társulat művészeti igazgatója elmondta, hogy a gyermekek mosolya, zsivaja bizonyítja, hogy fontos és különleges ez az esemény, a szülők, nagyszülők nagy örömmel hozzák ide a gyermekeket. Hozzátette, jó érzés látni, hogy a szülők, nagyszülők is gyermekké válnak ezen a szép családi napon, miközben együtt festegetnek, faragnak, játszanak a gyerekeikkel, unokáikkal együtt. Márton Réka felajánlásából a gyerekek bohócfigurákat kaptak ajándékba, melyeket a saját gyűjteményéből ajánlott fel. A program a MeseBand koncertjével zárult.

Magelóna históriája

Szombaton, március 31-én 12 órai kezdettel a Szent László téren sor kerül Magelóna históriájának bemutatására a Húsvéti vásár keretein belül. Az előadás interaktív lesz, minden érdeklődőt sok szeretettel várnak, a megtekintés ingyenes. Kedvezőtlen idő esetén az előadásra az Árkádia Bábszínházban kerül sor.

Törő Enikő