Húsvéti dallamok az asszonyvásári templomban

Húsvéti dallamok az asszonyvásári templomban
Bihar megye – Mindannyian vártuk – na, nem a nyuszit és tojásait – hanem, hogy átérezzük, mit jelent számunkra nagypéntek után az a ragyogás, ami a feltámadás húsvéti evangéliuma.

Újra és újra szeretjük érezni ebben a véges világban, hogy van, ami végtelen és örök, és ami nem más, mint Istennek az a szeretete, amelyben kihozta a halálból Fiát és bennünket is megajándékozott – Benne és Általa valami végtelennel és örökkel – az örök élet hitével, reményével. Erről szóltak az istentiszteletek, az igehirdetések, az úrvacsora mind az ünnep első, mind második napján. Azonban az első napi délutáni istentiszteleten felemelő érzéssel élhettük át azt a csodát, amellyel csak a zene és ének tud megajándékozni.

Zenés locsolkodás

Tempfli Ádám  tanár jóvoltából mintegy előlegként a zene hangjaival, dallamaival „locsolták” lelkünket azok a fiatalok akik a Tücsök zenekar  tagjaiként zenéltek. Szájtátva, vagyis inkább „szívtátva” hallgattuk az ismert vagy kevésbé ismert énekeket, dallamokat. A műsor végeztével szinte visszatapsoltuk őket. Megköszönve a zenekarnak és vezetőjének ezt a húsvéti koncertet, Isten áldását kértük további életükre, munkájukra, szolgálatukra. És nem mellékesen ígéret is elhangzott : pünkösdben újra  fellépnek.

Székely István lelkész